Αμέσως με εντολή της Τροχαίας εξετράπη η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον κόμβο Κινέτας (55,8 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό.
Στο σημείο της Ν.Ε.Ο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες.
Όπως λέει η Ολυμπία Οδός, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος, ωστόσο δε μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.
Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στο ότι το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης.
«Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε» λέει χαρακτηριστικά η εταιρεία.
Σημειώνει επίσης πως πιθανότατα ο βράχος να αποκολλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας αλλά και ίσως να επηρεάστηκε από τους σεισμούς των τελευταίων ημερών. Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου, σύμφωνα πάντα με την «Ολυμπία Οδό».
Ειδήσεις σήμερα
Σεισμός στην Εύβοια: Αγωνία για το αχαρτογράφητο ρήγμα
Συντάξεις: Αναδρομικά έως 75.000 ευρώ για 120.000 συνταξιούχους