Ο τύπος υπολογισμού για τους υποψηφίους προκύπτει αποκλειστικά από το βαθμό επίδοσης των τεσσάρων μαθημάτων, ανάλογα και με το συντελεστή βαρύτητας ανά μάθημα. Ο τύπος υπολογισμού είναι ο εξής:
[ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 1,3) + (Β x 0,7) ] x 100 = Σύνολο μορίων
Στην περίπτωση που ο υποψήφιος διεκδικεί την εισαγωγή του σε πεδίο με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας, ο τύπος υπολογισμού διαμορφώνεται ως εξής:
[ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 0,9) + (Β x 0,4) ] x 100 = Σύνολο μορίων.
Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις, στο σύνολο μορίων θα προστεθούν και τα επιπλέον μόρια που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος από τυχόν εξέτασή του σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες.
Μία βραδιά κάτω από την Ελιά: Νέος πρεσβευτής ο chef με αστέρια Michelin, Luca Piscazzi
Οι φετινοί υποψήφιοι θα εξεταστούν σε τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, εκ των οποίων τα δύο θα έχουν βαθμό συντελεστή. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι επιθυμούν να «ανοίξουν» και δεύτερο επιστημονικό πεδίο, έχουν τη δυνατότητα εξέτασης και 5ου μαθήματος.
Στον πίνακα που παραθέτει ο «Ε.Τ.» οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τους συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.
Μέσα στον Μάρτιο θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος που θα ορίζει τις προϋποθέσεις και τη διορία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το υπουργείο Παιδείας θα δημοσιοποιήσει και τον αριθμό εισακτέων ανά σχολή και τμήμα.
Φέτος, είναι πιθανόν να είναι η τελευταία χρονιά του συγκεκριμένου συστήματος εισαγωγής (σ.σ.: το οποίο εφαρμόζεται μόλις για τέσσερα χρόνια) σε ΑΕΙ, μιας και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει εξαγγείλει νέο σύστημα από τον Ιούνιο του 2020.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]