Διατυπώνοντας το όραμά του για τη σχέση της Γαλλίας με την ΕΕ, ο Ζεμούρ απέρριψε τις βλέψεις του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για βαθύτερη ευρωπαϊκή συνεργασία ως μια «ανοησία» που θέτει τις ανάγκες των Γάλλων πολιτών στα χέρια μιας «παράνομης ελίτ των Βρυξελλών».
«Θέλω η Γαλλία να είναι στην Ευρώπη, αλλά θέλω η Γαλλία να έρχεται πριν από την Ευρώπη», είπε ο Ζεμούρ, σε μια ομιλία που εκφωνήθηκε κοντά στο βόρειο λιμάνι του Καλαί, από όπου χιλιάδες παράνομοι μετανάστες προσπαθούν κάθε χρόνο να φτάσουν στη Βρετανία.
Αυτό θα σήμαινε την ανάκτηση του ελέγχου των συνόρων της Γαλλίας, την αποκατάσταση της υπεροχής του εθνικού δικαίου έναντι του ευρωπαϊκού δικαίου και τη διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με τα κράτη που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του μπλοκ, είπε ο Ζεμούρ.
«Μαζί μου η ευρωπαϊκή σημαία δεν θα κυματίσει ποτέ χωρίς τη γαλλική τρίχρωμη», είπε. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι αντίπαλοι του Μακρόν αντέδρασαν με μανία στην απόφασή του να αναρτήσει τη σημαία της ΕΕ κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, για να σηματοδοτήσει την έναρξη της εκ περιτροπής προεδρίας της Γαλλίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Η επιθυμία του Μακρόν για μια πιο κυρίαρχη, στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη «ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας», είπε ο Ζεμούρ.
«Η Ευρώπη του Μακρόν είναι μια πλασματική Ευρώπη», συνέχισε. «Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει, η Ευρώπη δεν είναι έθνος».
Σκιώδης πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ελον Μασκ
Ο ακροδεξιός υποψήφιος συνέχισε λέγοντας ότι η Γαλλία χρειάζεται να σωθεί από μια «κατρακύλα στην παρακμή» που έχει δει την ταυτότητά της να διαβρώνεται, εν μέρει λόγω της «αυξανόμενης τάσης των μουσουλμάνων μεταναστών να γυρίζουν την πλάτη στις κοσμικές αξίες της Γαλλίας».
Σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, ο Ζεμούρ έρχεται τέταρτος στην εκλογική κούρσα, πίσω από τον Μακρόν, την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και την συντηρητική Βαλερί Πεκρές. Ωστόσο, οι αναλυτές λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκλειστεί από μια θέση στον δεύτερο εκλογικό γύρο του Απριλίου.
Ο Ζεμούρ, ο οποίος επικρίθηκε και πάλι αυτή την εβδομάδα για υποκίνηση μίσους, είπε ότι οι μετανάστες έφεραν βία, έγκλημα και δυστυχία στο Καλαί, ένα ευνοϊκό σημείο για διελεύσεις της Μάγχης.
Το Καλέ ήταν πάντα ένα φυλάκιο στην άμυνα της Γαλλίας ενάντια στους εισβολείς, πριν από αιώνες ενάντια στους Βρετανούς και τους Ισπανούς και σήμερα ενάντια στους Αφγανούς, Πακιστανούς και Αφρικανούς μετανάστες, συνέχισε.
«Η δέσμευσή μας είναι ότι η Γαλλία δεν θα μοιάζει ποτέ με το εγκαταλελειμμένο Καλέ του σήμερα», είπε ο Ζεμούρ.
ΠΗΓΗ: Reuters
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Δίκη Παντελίδη: Επιμένει η οικογένεια ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής – Η συγκλονιστική περιγραφή του δικηγόρου της Αρναούτη για την υγεία της [βίντεο]
- Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Το νέο μήνυμα της Γεωργίας Μπίκα
- Αργυρούπολη: Στην ανακρίτρια ο 46χρονος που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του
- Νέα φορολοταρία: Αλλάζουν όλα – Θα μοιράζονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ το μήνα και 100.000 τα Χριστούγεννα
- Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ξανά την Παρασκευή η 24χρονη Γεωργία – Στην Ελβετία οι τοξικολογικές της εξετάσεις, έρευνα και στην Κύπρο [βίντεο]
- Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Ελπίδα» – Χιόνια από την Αττική μέχρι και τα νησιά του Αιγαίου το Σαββατοκύριακο [βίντεο]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr