Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, το Λονδίνο μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, που είναι η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του.
Οι Εργατικοί, που ήταν κατά του νομοσχεδίου, δεν κατάφεραν να πείσουν τους κυβερνώντες φιλοευρωπαίους του Συντηρητικού Κόμματος να ταχθούν υπέρ της θέσης τους.
Η διαδικασία διήρκησε περίπου οκτώ ώρες και τα μέλη του Σώματος τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου νόμου με 326 ψήφους υπέρ των 290 που τάχθηκαν κατά.
Σε παράλληλη ψηφοφορία (318- 310) ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα που όρισε η κυβέρνηση για το τελευταίο στάδιο ψήφισης του συνόλου του νομοσχεδίου, το οποίο θα είναι οκτώ μέρες.
Δεν ήταν λίγοι οι κοινοβουλευτικοί που διαμαρτυρήθηκαν ότι οι οκτώ μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση περιμένει να εξεταστεί γραμμή προς γραμμή το σχέδιο νόμου, δεν είναι αρκετό διάστημα για ένα τόσο σημαντικό κείμενο.
Η Τερέζα Μέι χαιρέτισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σημειώνοντας ότι, η απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων σημαίνει ότι πλέον «μπορούμε να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις με στέρεες βάσεις».
«Το κοινοβούλιο έλαβε μια ιστορική απόφαση, να ταχθεί υπέρ της βούλησης του βρετανικού λαού και να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που φέρνει βεβαιότητα και σαφήνεια στη διαδικασία της αποχώρησής μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Παρότι υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν, αυτή η απόφαση σημαίνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις με στέρεες βάσεις» και «συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους βουλευτές από όλο το ΗΒ να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν αυτό το ζωτικής σημασίας νομοθέτημα», συμπλήρωσε η Μέι.