Ακολουθούν εύκολες συνταγές για το πρωινό σας γεύμα, που θα σας χαρίσουν τουλάχιστον 15 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι πλούσιες σε μάκρο και μίκρο-θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την προαγωγή της υγείας σας συνολικά.
- Γιαούρτι με σπόρους και φρούτα
- 1 γιαούρτι (200-220γρ.) κατσικίσιο
- 2-3 κ. σ. Granola
- 1 κ.γλ μέλι
- ½ κ. γλ. σπόρους chia
- 1 φρούτο εποχής.
- Egg-quesadilla
- 1 μικρή τορτίγια
- 1 βραστό αυγό
- 1 φέτα κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
- ¼ ώριμο αβοκάντο σε μικρά κομμάτια
- 3-4 τοματίνια
- Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές
- 3 ασπράδια και 1 κρόκο
- Μανιτάρια φρέσκα
- Πολύχρωμες πιπεριές
Σερβίρετε με 1 κ. σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών, χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι
- Ανοιχτό toast με καπνιστό σολομό
- 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
- 70-80 γραμμάρια καπνιστού σολομού
- 1 κ. σ. τυρί κρέμα
- Sticks αγγουριού
- Αλάτι
- Χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
- Λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή/και άνηθο (προαιρετικά – Για όσους προτιμούν πιο έντονες γεύσεις!)
- Γλυκιά ομελέτα με ασπράδια
Αναμείξτε:
- 3 ασπράδια και 1 κρόκο
- 2 κ. σ. βρώμη
- Λίγο αλάτι
Ψήστε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σερβίρετε με τριμμένο καρύδι, μέλι και κανέλα.
Μην ξεχνάτε όμως, πως εκτός από την πρωτεΐνη που χρειάζεται να υπολογίζετε και να καταναλώνετε σε επαρκείς ποσότητες καθημερινά, είναι αναγκαίο να μεριμνήσετε και για την ισορροπημένη πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών. Βάλτε χρώμα και καταναλώστε γευστικά πιάτα! Κάντε «εκπτώσεις» στην ποσότητα του γεύματος όταν χρειάζεται, όχι όμως στην ποιότητα και τη γεύση!
Γεωργία Ν. Βερλέκη, MSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Διαιτολογικό Γραφείο: Ευμένης Π. Καραφυλλίδη
Τηλ: 2107470167 // 6987272143
www.karafillides.gr
Από το περιοδικό FΖην που κυκλοφόρησε με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr