Τα μάτια σου πρέπει να είναι 14 με την διατροφή σου και γενικότερα με όλα τα τρόφιμα. Με την ζέστη όλα είναι πιο ευαίσθητα, πιο ευάλωτα και εσύ πρέπει να προσέξεις πολύ τι βάζεις στο ψυγείο σου, τι βγάζεις από το ψυγείο σου και για πόση ώρα και φυσικά, τι καταναλώνεις κατα τη διάρκεια του καύσωνα.
Πάμε να δούμε μαζί όλα τα τρόφιμα που φαίνονται αθώα αλλά με τον καύσωνα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.
- Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις στον καύσωνα σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ είναι να μην έχεις στην πόρτα του ψυγείου σου τα αυγά και το γάλα. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητα προϊόντα και κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις τις πόρτες τους ψυγείου κινδυνεύουν να χαλάσουν. Επίσης, εξαιρετικά ευαίσθητα είναι τα γιαούρτια αλλά και τα τυριά. Γενικά όλα τα τυροκομικά πρέπει να μεταφερθούν στο βάθος του ψυγείου και να έχουν πολύ καλή ψύξη.
- Το παγωτό είναι από τα πιο ευαίσθητα και επικίνδυνα τρόφιμα για τον καύσωνα και αναφερόμαστε στο σπιτικό παγωτό που φτιάχνεται από γάλα, αυγά, κρέμα γάλακτος. Αυτά τα τρόφιμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα όταν βγαίνουν από την κατάψυξη και ξαναμπαίνουν. Επομένως θέλει τεράστια προσοχή για πόση ώρα βγάζεις το παγωτό από το ψυγείο.
- Τεράστια προσοχή χρειάζεται με το ρύζι και τα μακαρόνια. Αφού τα μαγειρέψεις και δεις ότι περισσεύει αρκετή μερίδα, θα τα αφήσεις να κρυώσουν και στη συνέχεια θα τα τοποθετήσεις στο ψυγείο και όχι για περισσότερο από 3 μέρες.
Καύσωνας – Extra tip
Πάντα πριν βάλεις κάποιο μαγειρεμένο φαγητό στο ψυγείο, θα προσέχεις να έχει κρυώσει και μετά θα το τοποθετείς στο ψυγείο. Σε περίπτωση που το ξεχάσεις εκτός ψυγείου πολλές ώρες, μην το σκέφτεσαι πολύ, πέτα το.
Ειδήσεις σήμερα
Η Ιρίνα Σάικ και ο Tom Brady είναι το νέο «hot» ζευγάρι της showbiz [Εικόνες]
Σάκης και Μαριαλένα – Survivors in love: Ο γάμος και το πρώτο τους παιδί [Βίντεο]
«Καμπανάκι» για Aνάδρομο Χείρωνα στον Κριό – Οικονομική και ερωτική καταστροφή για 4 ζώδια