Οχι όμως όταν ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ο Ράσελ Κρόου, που εδώ και δεκαετίες ο Τύπος τον θέλει να διαπληκτίζεται διαρκώς με όποιον βρεθεί απέναντί του για ασήμαντη αφορμή. Ο ήρωας, που ενσαρκώνει ο βραβευμένος ηθοποιός, ορκίζεται στη γυναίκα με την οποία λογόφερε ότι σύντομα θα μάθει ότι κάθε πράξη έχει συνέπειες. Και βάζει σκοπό στη ζωή του, για το υπόλοιπο της ταινίας, να την κάνει, εκείνη και την οικογένειά της, να το συνειδητοποιήσει πικρά.
«Εχουν πλάκα αυτά που γράφονται κατά καιρούς για μένα», λέει ο Ράσελ Κρόου σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Πρόκειται για κλισέ, βέβαια. Αν δεις την καθημερινότητά μου, αυτή έχει να κάνει μ’ εμένα να μεταφέρομαι από γύρισμα σε γύρισμα και να κάνω τη δουλειά που πραγματικά θέλω να κάνω. Αυτό το κλισέ δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια μου», ισχυρίζεται.
«Οταν αποκτάς φήμη, χάνεις τον έλεγχο του τι λέγεται για εσένα. Μεταμορφώνεσαι σε αντικείμενο των μίντια, το οποίο ο κόσμος παρακολουθεί μαζικά.
Οταν, λοιπόν, λένε για εμένα ότι είμαι οξύθυμος, αυτό είναι η αλήθεια εκείνων που χτίζουν τα συγκεκριμένα κλισέ. Αλλά για εμένα έχει πλάκα να βλέπω ότι τελικά όσοι δημιούργησαν αυτό το κλισέ, δημιούργησαν παράλληλα και τον χώρο για να υποδυθώ έναν τέτοιο χαρακτήρα», λέει γελώντας.
Αρχικά ο Κρόου δεν ήθελε να συμμετέχει σε αυτήν την ταινία. «Διάβασα το σενάριο και είχα την αίσθηση ότι δεν μου λέει τίποτα. Και αυτό μου συμβαίνει όλο και πιο συχνά όσο περνάνε τα χρόνια», λέει και ετοιμαζόταν να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση.
Ομως, όσοι γύρω του διάβαζαν το σενάριο το έβρισκαν υπέροχο. «Ετσι, άρχισα να το ξανασκέφτομαι και να το επεξεργάζομαι περισσότερο. Κάπου στην πορεία αντιλήφθηκα ότι αντιδρούσα αρνητικά γιατί έβλεπα στις σελίδες του έναν συγκεκριμένο φόβο. Οτι όλο αυτό βασίζεται στην πραγματικότητα», αναφέρει.
Και προσθέτει: «Είναι ένα σχόλιο για τον κόσμο που ζούμε σήμερα, όπου κάπου, κάποιος, κάποια στιγμή, παύει να πιστεύει στον άνθρωπο, παύει να δείχνει κατανόηση και παίρνει τον δρόμο της αγριότητας και της βίας».
Και μπορεί ο ήρωας της ταινίας να έχασε τη δουλειά του και να πέρασε ένα δύσκολο διαζύγιο, αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί τις πράξεις βίας στους διπλανούς μας. «Η ζωή του μοιάζει σαν τη ζωή όλων μας. Ολοι περνάμε δύσκολες και εύκολες περιόδους.
Ενα διαζύγιο μπορεί να είναι μια σκληρή διαδικασία, αλλά είναι μέρος της ζωής. Δεν είναι τα δύσκολα βιώματά του που τον μετατρέπουν σε βίαιο άνθρωπο.
Είναι ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες πράγματα γύρω μας που υπονομεύουν όλα όσα ένας μεσήλικας θεωρούσε δεδομένα στη ζωή του», τονίζει ο Κρόου, που παρατηρεί μια κοινωνία τόσο διχασμένη που δεν υπάρχει ελπίδα διαλόγου και ανταλλαγής επιχειρημάτων.
«Προφανώς και το να αντιδράς βίαια όταν κάποιος σου κορνάρει στο φανάρι είναι μια ακραία περίπτωση, αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι δεν απέχει και πολύ από τις έντονες αντιπαραθέσεις και την έλλειψη συνεννόησης που χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας σήμερα», υποστηρίζει.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr