ΠΡΟΦΑΝΩΣ, σε κάποιους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ φάνηκε πιασάρικη ιδέα να φουντώσουν την παραφιλολογία για αυτό το φλερτ.
ΟΙ δύο πρωθυπουργοί αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες στις κάλπες. Ο ΓΑΠ οδήγησε το ΠΑΣΟΚ από το 44% το 2009 στο 12% το 2012. Στην ουσία κατάφερε να διαλύσει το ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, το οποίο κυβέρνησε για 21 χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τού γύρισε την πλάτη για τα τεράστια λάθη που έκανε αμέσως μόλις ανέβηκε στην εξουσία και τα οποία οδήγησαν στο Μνημόνιο του 2010. Η χώρα είχε χρεοκοπήσει, αλλά ήταν οι τραγικοί χειρισμοί του ΓΑΠ που την «παρέδωσαν» εντελώς αδύναμη στα χέρια της τρόικας. Στη συνέχεια, μάλιστα, έφτιαξε κόμμα, κατέβηκε στις εκλογές του 2015, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στη Βουλή.
Η σύνθεση του Τασούλα
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να ποντάρει στον ΓΑΠ. Αν και του είχε απευθύνει βαρύτατους χαρακτηρισμούς την περίοδο 2009-2011. Δεν είναι, όμως, μόνο η τωρινή υποτιθέμενη συνάντηση. Ο Τσίπρας τον είχε δεχθεί και στο Μαξίμου ως πρωθυπουργός. Μπορεί να θεωρεί ότι θα κερδίσει κάτι από τους παλαιοπαπανδρεϊκούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
ΑΥΤΟ το φλερτ δημιουργεί βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι και ένα μεγάλο προεκλογικό δώρο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΟΤΑΝ το φλερτ αντιμετωπίζεται ως ένας «συνασπισμός» των δύο πιο αποτυχημένων πρωθυπουργών της τελευταίας δεκαπενταετίας κατά της σημερινή κυβέρνησης, τότε μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει για τη Ν.Δ. Γιατί οι πολίτες βλέπουν και συγκρίνουν. Ξέρουν πολύ καλά τι έκανε ο ΓΑΠ. Ξέρουν πολύ καλά πως ο Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς. Ξέρουν πως η χώρα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων την τετραετία Μητσοτάκη.