Εκ πρώτης όψεως, το αφιέρωμα μοιάζει να αποτρέπει όσους θέλουν να περάσουν το 2024 τις διακοπές τους στην ελληνική πρωτεύουσα ή στους ακόλουθους προορισμούς: Αμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βενετία, Παρίσι, Μαϊάμι, Μπαλί και Πουκέτ. Το χάπι, όμως, χρυσώνεται αριστοτεχνικά με ένα συνοπτικό «εγχειρίδιο συμβουλών» προς τους λάτρεις της Ακρόπολης, του Λούβρου, της Ράμπλα, της Φλόριντα, του Σαν Μάρκο και της Νοτιοανατολικής Ασίας, ούτως ώστε να μην πνιγούν μέσα στις λαοθάλασσες συνεκδρομέων από διάφορα μέρη του πλανήτη.
Σε ό,τι μας αφορά, το CNN επεσήμανε ότι το κύμα ζέστης του περασμένου καλοκαιριού «δεν εμπόδισε ορδές τουριστών να επισκεφθούν την Αθήνα και τα δημοφιλή νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη». Γίνεται ακόμη αναφορά στους πρωτοφανείς συνωστισμούς στην Ακρόπολη, στο πλαφόν επισκεπτών ανά ημέρα και στο βελτιωμένο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων, που θα ισχύει από φέτος και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.
«Ολα τα λεφτά», όμως, είναι η υποσημείωση-κλειδί «Πώς θα αποφύγετε τα πλήθη». Εκεί παρέχονται οι εξής συμβουλές: «Για να γλιτώσετε τη χειρότερη πολυκοσμία στην Αθήνα, να μη την επισκεφθείτε σε περίοδο αιχμής, Ιούλιο – Αύγουστο. Ενδείκνυνται ο Απρίλιος και ο Μάιος, προτού συρρεύσουν τα πλήθη, όπως και ο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος, οπότε κάνει λιγότερη ζέστη και υπάρχει περισσότερος χώρος για να απολαύσετε τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης.
Σημείωση: Οποιος έχει στο πρόγραμμά του την Ακρόπολη, καλό είναι να κάνει κράτηση για απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, επειδή τα μεγάλη πλήθη και οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων ανεβαίνουν το πρωί. Επίσης, όποιος θέλει να πάει σε ένα νησί, ας γνωρίζει ότι τις “νεκρές σεζόν” (ιδίως από Ιανουάριο έως Μάρτιο) υπάρχουν περιορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία είναι κλειστά».