ΤΑ μπουζούκια φαντάζουν ως ο ιδανικός χώρος για να παιχτεί η τελευταία πράξη στην πολιτική επιθεώρηση που παρακολουθεί όλη η Ελλάδα εδώ και πολλούς μήνες.
Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στα μπουζούκια. Αυτό έγινε πριν από αρκετά χρόνια. Ηταν τότε που αντιμετώπισαν τη διακυβέρνηση της χώρας σαν να έβγαιναν στα μπουζούκια. Εκαναν το «κομμάτι» τους, έκαναν τη «ζημιά» τους, έριξαν και τους χορούς τους το βράδυ του δημοψηφίσματος, αλλά τον λογαριασμό τον έστειλαν στους πολίτες με τα επώδυνα μέτρα που επέβαλε η υπογραφή του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου.
Ο τοξικός πολακισμός δηλητηρίασε την πολιτική ζωή και την κοινωνία, αλλά η πραγματικότητα συνέτριψε όλες τις αυταπάτες. Και, τώρα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εστω και με καθυστέρηση, πληρώνουν τον πολιτικό λογαριασμό. Η αυτογελοιοποίηση και ο αυτοεξευτελισμός αποτελούν τη χειρότερη πολιτική τιμωρία για εκείνους που κοκορεύονταν πως διέθεταν το «ηθικό πλεονέκτημα».
ΤΩΡΑ, λοιπόν, σφάζονται για το ποιος θα κρατήσει τη σφραγίδα και το ταμείο του κόμματος. Δεν έχει μείνει και κάτι άλλο. Στα γκάλοπ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μονοψήφια ποσοστά. Στο μπουζουξίδικο της Ιεράς Οδού, αν τελικά δεν αναβάλλουν το Συνέδριο, θα ρίξουν τον τελευταίο τους χορό. Πεντοζάλη ο Πολάκης, καμιά ζεϊμπεκιά ο Κασσελάκης, κάποιον παραδοσιακό της Αρτας η Γεροβασίλη. Ο,τι κι αν κάνουν, όμως, θα διασπαστούν. Και θα μικρύνουν πολιτικά ακόμα περισσότερο.
ΤΟ τέλος του ΣΥΡΙΖΑ έμελλε να γραφτεί στα μπουζούκια. Το πρόβλημα είναι πως ταλαιπώρησαν τη χώρα άδικα για πολλά χρόνια. Ισως, όμως, έπρεπε να το περάσουμε ως κοινωνία. Για να κατανοήσουμε πως πρέπει να υπολογίζουμε τον λογαριασμό πριν γίνει η «ζημιά».
Η ψηφιοποίηση της Υγείας θα σώζει ζωές
Στα σκαριά βρίσκεται μια από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας. Η δημιουργία του ψηφιακού φακέλου ασθενούς για κάθε πολίτη θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων και συνολικά τη φιλοσοφία της ιατρικής περίθαλψης στη χώρα μας.
Ο γιατρός ή το νοσοκομείο που θα επισκέπτεται ο ασθενής, σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεται, θα έχει πρόσβαση σε όλο το ιατρικό ιστορικό, χωρίς να απαιτείται από τον πολίτη να προσκομίζει τον έγχαρτο φάκελο με τις εξετάσεις του. Πολύ περισσότερο, αυτό θα βοηθήσει, σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, όταν το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων θα έχει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μια ξεκάθαρη εικόνα για το προφίλ υγείας κάθε ασθενούς.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να υπάρξει πιο γρήγορα εκτίμηση, αλλά και πιο σωστή διάγνωση για την κατάσταση του ασθενούς. Αρα, με απλά λόγια, η ψηφιοποίηση της Υγείας θα σώζει ζωές.
Παράλληλα, γιατροί και ασθενείς θα γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο, ενώ θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής στις ουρές ταλαιπωρίας των εφημεριών.