Κατ’ ουσίαν φρόντισε να τα κατασκευάσει, στρέφοντας τα φώτα της επικαιρότητας σε «εξωτερικούς εχθρούς». Το ρόλο αυτό κλήθηκαν να παίξουν ο -μακαρίτης πλέον- αρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και η Κίνα, την οποία οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «τσιγκλήσουν» επικίνδυνα με το ταξίδι της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Ακόμη και ο Μπάιντεν ομολόγησε εμμέσως ότι ο διάδοχος του Μπιν Λάντεν δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ, αλλά η εξόντωσή του είχε περισσότερο χαρακτήρα «απονομής Δικαιοσύνης» για τη συμμετοχή του στο σχεδιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου.
Η Δώρα, η Γαρυφαλλιά και αύριο;
Η δε Ταϊβάν αποτελεί κίνηση υψηλού στρατιωτικού ρίσκου, που δοκιμάζει επικίνδυνα τις αντοχές των Κινέζων. Ο μέσος Αμερικανός ουδόλως καίγεται για όλα αυτά από τη στιγμή που τα βγάζει δύσκολα πέρα. Το κλασικό «it’s the economy stupid» ισχύει εδώ με το παραπάνω, όπως σημείωσε χαρακτηριστικό ρεπορτάζ του CNBC. Σύμφωνα με αυτό, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει τόση ακρίβεια, ώστε το 61% των κατοίκων της χώρας, 157 εκατομμύρια νοματαίοι, να βολεύονται ίσα ίσα με το μισθό του μήνα. (σ.σ.: Πάλι καλά, εδώ σε μερικούς τελειώνει στις 15-20 μέρες).
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ζορίζονται πλέον ακόμη και οι κάτοχοι υψηλών εισοδημάτων, βάζοντας από τώρα χέρι στις καταθέσεις τους, προτού φτάσει ο κρύος χειμώνας. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, από τον Μάιο ως τον Ιούνιο, ο τραπεζικός λογαριασμός του μέσου Αμερικανού καταθέτη μειώθηκε περίπου κατά 500 δολάρια, και συγκεκριμένα από τα 11.274 στα 10.757 δολάρια ανά δικαιούχο. Τι θα συμβεί άραγε αν οι Αμερικανοί ροκανίσουν τα «έτοιμα»; Θα αρχίσουν να τρώγονται μεταξύ τους ή θα ξαναφέρουν κανέναν Τραμπ στην εξουσία;