ΟΙ ΞΙΦΟΥΛΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΡΙΖΟ-ΚΙΝΑΛ συστηματικά διαστρεβλώνουν την αλήθεια: Η εντεταλμένη εισαγγελέας κ. Βλάχου -κανείς άλλος!- αποφάσισε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, μελετώντας τα στοιχεία που είχε ενώπιόν της. Θα τα μάθουμε ποτέ; Ζωηρά αμφιβάλλω. Αλλά γιατί να εξαιρούνται οι βουλευτές; Επιτρέπει το Σύνταγμα την αλά καρτ παρακολούθηση πολιτών σε κράτος δικαίου και όχι σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που την επιβάλλουν; Το Σύνταγμα έχει ίσους και… ισότερους; Εγινε σύμφωνα με τον νόμο 2225/1994 η παρακολοὐθηση Κουκάκη, αλλά όχι του Ανδρουλάκη; Ενας Κουκάκης μπορεί, υποθετικά, να δρα αντεθνικά, αλλά όχι ένας Ανδρουλάκης; Με εξαιρέσεις θεσμοθέτησε ο νομοθέτης;
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ψηφοθηρώντας, απαξιώνει, εκθέτει και ευτελίζει τις μυστικές υπηρεσίες. Υπάρχει κράτος που δεν τις θεωρεί ασπίδα των εθνικών συμφερόντων του; Οι μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τις ανάλογες του δυτικού κόσμου, υπακούοντας στις θεσμοθετημένες διαδικασίες που εμποδίζουν την παράνομη χρήση -κάποτε και προς ίδιον όφελος υπηρεσιακών- των υπερσυστημάτων που παρέχει η εξελιγμένη τεχνολογία. Αν, όμως, ο Τσίπρας -απάντησε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που τον κατήγγειλε ότι τoν παρακολουθούσε;-, αν ο Ανδρουλάκης, αν ο Βαρουφάκης -μαγνητοφωνούσε μυστικά τους συναδέλφους του- πιστεύουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να διαλυθούν, να το δηλώσουν ευθαρσώς.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ των χυδαίων ύβρεων του «αγανακτισμένου» Τσίπρα αποδεικνύει ότι χρησιμοποιεί ως όχημα το ζήτημα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη για να πλήξει τον Μητσοτάκη, προσβλέποντας στη δημοκρατική συνείδηση των κεντρώων. Επιλέγει και ο Ανδρουλάκης να οδηγηθεί η χώρα σε μια, άνευ προηγουμένου, πολιτική δίνη, όταν ο Πούτιν απεργάζεται συστηματικά την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης; Εν μέρει τα έχει καταφέρει…
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
ΕΝΤΟΠΙΑ και διεθνή ΜΜΕ, με πουτινική σφραγίδα, προέβλεψαν ότι «το σκάνδαλο της παρακολούθησης κλυδωνίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Γιατί; Τον νόμο 2225/1994, με τις εγγυήσεις της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών από την ΕΥΠ, υπερψήφισαν το 1994 και Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ και φυσικά ΔΕΝ τον άλλαξε ο Τσίπρας το 2015!
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, προς τι ο θρήνος και ο κοπετός; Ας αποφασίσει η αντιπολίτευση ποια ΕΥΠ θέλει και ας φέρει τις προτάσεις της στη Βουλή. Οπως είχε πει ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, «για ένα κ…σπιτο δεν πέφτει η κυβέρνηση», πολλώ δε μάλλον, όταν η παρακολούθηση υπογράφεται από την εντεταλμένη εισαγγελέα.
Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ έχει λόγο να διαμαρτύρεται. Ο Τσίπρας, με δυο υπουργούς στο σκαμνί, με βοσκοτόπια, Novartis, μαγαζάτορας στο Μαξίμου, με το «ΟΧΙ-ΝΑΙ», μόνον σε ανέκδοτο θα εμφανιζόταν ως προστάτης της δημοκρατίας. Το βάρος πέφτει στον πρωθυπουργό: Να διασφαλίσει αποτελεσματικές μυστικές υπηρεσίες και ταυτόχρονα τη δημοκρατική λειτουργία τους σε κράτος δικαίου.