Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ερωτήματα: «Παράσταση νίκης» και «Καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Μοιάζει σαν, σε αυτά τα διλήμματα, λίγους μήνες πριν από τις ερχόμενες εθνικές εκλογές, οι Ελληνες ψηφοφόροι να έχουν κατασταλάξει στις επιλογές τους. «Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι για τίποτα στο μέλλον – πάντα υπάρχει η πιθανότητα σημαντικών απρόοπτων! Οσο όμως η εικόνα αυτή παραμένει και επιβεβαιώνεται τόσο πιο δύσκολο είναι να αλλάξει δραστικά» τόνισε ο κ. Αράπογλου, ο οποίος επιμένει στο ποιος μπορεί να επικρατήσει μεταξύ των ψηφοφόρων που τοποθετούνται στο Κέντρο.
Mασκ, όπως Μπερεζόφσκι;
Σύμφωνα με τις έρευνες της Pulse, ο Τσίπρας προηγείται μεταξύ των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί και αριστεροί, ενώ ο Μητσοτάκης κυριαρχεί μεταξύ των δεξιών και κεντροδεξιών. Επομένως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους «κεντρώους», μια ομάδα ψηφοφόρων που πάντα παρουσιάζει αυξημένο πολιτικό ενδιαφέρον. Οπως ανέφερε ο κ. Αράπογλου, σε αυτή τη σημαντική ομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει σε όλους τους τομείς που έχει διερευνήσει η Pulse:
Στην οικονομία και την ανάπτυξη με 47% έναντι 21% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, στην εξωτερική πολιτική και άμυνα με 59% (!) έναντι 19% και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με 46% έναντι 22%. Ακόμα και στα θέματα διαφάνειας, όπου λόγω και της πρόσφατης επικαιρότητας ο πρωθυπουργός κατέγραψε χαμηλότερα ποσοστά προτίμησης, προηγείται μεταξύ των κεντρώων με 33%. Η μάχη των εκλογών θα κριθεί σε ένα βαθμό στο χώρο του «Κέντρου» εκεί όπου, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται καθαρά, καθώς παρουσιάζει σαφείς θέσεις για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική.
Σάλος στη Γερμανία για το «ρεπορτάζ» του Spiegel
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel που πρωτοστατούσε στην υπόθεση των «38» του Εβρου με συνεχή δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας, τα οποία υπέγραφε δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, απέσυρε από την ηλεκτρονική του σελίδα όλα τα σχετικά ρεπορτάζ. Ο γερμανικός Τύπος ασχολείται διεξοδικά με το θέμα και αρκετά μέσα τονίζουν ότι η αξιοπιστία του Spiegel τίθεται και πάλι σε αμφιβολία μόλις 4 χρόνια μετά το σκάνδαλο Relotius, όταν και πάλι ανταποκριτής του περιοδικού μετέδιδε ρεπορτάζ για ένα παιδί που επιβίωσε στον πόλεμο της Συρίας τα οποία αποδείχθηκαν fake. Ισχυρά μέσα ενημέρωσης όπως η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η «Bild», η «Tagesspiegel» και το «Focus» επισημαίνουν σε σχετικά δημοσιεύματα ότι ίσως το νεκρό κορίτσι στον Εβρο δεν υπήρξε, ενώ τονίζουν ότι όλα τα ρεπορτάζ του Spiegel τώρα έχουν εξαφανισθεί. Το ενδιαφέρον είναι ότι γερμανικό μέσο αποτάθηκε στον Ελληνα ανταποκριτή του Spiegel προκειμένου να σχολιάσει το θέμα του Εβρου, όμως δεν έλαβε την παραμικρή απάντηση. Η υπόθεση του Εβρου ήταν μία καλοσχεδιασμένη προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας και εκτός από τη συγγνώμη της ΜΚΟ που είχε τροφοδοτήσει το Spiegel έκθετος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς για το «νεκρό κορίτσι» και τις «απάνθρωπες συμπεριφορές» των ελληνικών αρχών, οι οποίες αποδείχθηκαν ψευδείς.