Ο κ. Κασσελάκης έδωσε προχθές την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη. Το βέβαιο είναι πως δεν έκανε σοφότερη την ελληνική κοινωνία. Το αντίθετο μάλιστα.
ΤΙ είπε; Κάτι γενικολογίες. Πως το κράτος έχει προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν. Χαίρω πολύ. Πώς θα διορθωθούν; Κάτι ψέλλισε εκεί για καλύτερα οργανογράμματα και λογοδοσία υπηρεσιών και φορέων. Τα ίδια που ακούμε εδώ και δεκαετίες.
ΕΦΕΡΕ κάτι καινούργιο στην πολιτική κουβέντα; Οχι. Δήλωσε αντίθετος στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αν και ο ίδιος έχει σπουδάσει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, διατηρώντας στο ακέραιο την ιδεοληπτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, εκεί του ξέφυγε κάτι. Είπε ότι είναι υπέρ της σύμπραξης των δημόσιων ΑΕΙ με ξένα πανεπιστήμια, μη γνωρίζοντας προφανώς πως αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από την εποχή που η Νίκη Κεραμέως ήταν υπουργός Παιδείας.
Δρόμος χωρίς γυρισμό…
ΚΑΙ στο θέμα της ακρίβειας επανέλαβε τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας περί μείωσης ΦΠΑ σε προϊόντα και ΕΦΚ στα καύσιμα, τα οποία έχουν αποδειχθεί πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να επιφέρουν μειώσεις τιμών.
Η μεγάλη γκάφα, όμως, ήρθε στα οικονομικά, που υποτίθεται πως αποτελεί και… προνομιακό για τον κ. Κασσελάκη πεδίο. Είπε κάτι ακατανόητα, πως η επενδυτική βαθμίδα έχει πέσει πάνω στους ώμους των πολιτών. Χωρίς να εξηγήσει τι και πώς, στάθηκε εντελώς αρνητικός απέναντι σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα της ελληνικής οικονομίας.
ΤΩΡΑ, στα υπόλοιπα, επανέλαβε τα περί στήριξης προς τους νέους για την εύρεση στέγης, για τα λαμπρά μυαλά που διαθέτει η χώρα και άλλες τέτοιες κοινοτοπίες. Χωρίς να παραθέσει καμία συγκεκριμένη πρόταση.
ΗΔΗ οι πρώτες δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ότι η κοινωνία έχει… ενθουσιαστεί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Αν και μόλις μπήκε στο πολιτικό σκηνικό, η δημοφιλία του κινείται σε επίπεδα… Ανδρουλάκη. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο επίπεδο των εκλογών, γύρω στο 17%.
ΚΑΝΕΙΣ, βέβαια, δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον. Απλά, τόσο ο κ. Κασσελάκης όσο και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατανοήσουν κάτι. Πως δεν αρκούν τα social media για να κάνουν την «ανατροπή» που ονειρεύονται. Το ίδιο πίστευαν και πριν από τις φετινές εκλογές. Βλέποντας τα social media νόμιζαν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κατέρρεε» και είχαν φτάσει στο σημείο να μοιράζουν υπουργεία. Στο τέλος, όμως, έχασαν με νταμπλ σκορ. Δεν αρκούν, λοιπόν, η καταστροφολογία και η λαϊκιστική ρητορική. Αν δεν καταθέσουν σοβαρές προτάσεις, ρεαλιστικές και κοστολογημένες, θα ψάχνουν το πάτωμα κάτω από τα πόδια τους στις ευρωεκλογές.