Το Σωματείο των Εργαζομένων, με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, εξήγγειλε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Μόνο που κρίθηκαν παράνομες με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Βέβαια, αυτό δεν πτόησε τους συνδικαλιστές, οι οποίοι απέκλεισαν την πύλη εισόδου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.
Πριν από μερικές μέρες, απαγόρευσαν (!) την είσοδο σε συναδέλφους τους που δεν συμμετείχαν στην απεργία και ήθελαν να εργαστούν. Με μία «έκρηξη»… δημοκρατικότητας και με το έτσι θέλω (!) δεν τους επέτρεψαν την είσοδο και τους φώναζαν απεργοσπάστες! Τα πνεύματα οξύνθηκαν και τελικά τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν σε δύο συλλήψεις συνδικαλιστών με την κατηγορία της παράνομης βίας.
Μένει ώσπου να φύγει…
Η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση… 53 λέξεων, με την οποία ισχυρίστηκε ότι οι συνδικαλιστές συνελήφθησαν επειδή… διεκδίκησαν δικαιώματα! Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι οι συλλήψεις αποτελούν «ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, οι οποίοι αγωνίζονται για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους»! Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) εμφανίστηκε πάλι εκτός τόπου και χρόνου, κάνοντας λόγο για «όργιο καταστολής» και «τρομοκρατικές συλλήψεις», καταγγέλλοντας ότι «οι συλλήψεις έγιναν με εντολές της κυβέρνησης που τις υλοποιεί η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης»! Σύμφωνα με τους κόκκινους συντρόφους, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούσε… νυχθημερόν την κινητοποίηση στη… «Μαλαματίνα», κάποια στιγμή είπε «φτάνει» και έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης να κάνει συλλήψεις! Δεν είναι σοβαρά πράγματα όλα αυτά!
Καμία διοίκηση από τους τρεις συνδικαλιστικούς φορείς δεν είχε το θράσος να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη και η Αστυνομία προχώρησε στις δύο συλλήψεις. Εντέχνως και επίτηδες άφησαν να εννοηθεί ότι οι δύο συνδικαλιστές συνελήφθησαν επειδή έκαναν απεργία διεκδικώντας δικαιώματα και όχι διότι προπηλάκισαν συναδέλφους που ήθελαν να εργαστούν. Το δικαίωμα στην απεργία δεν το έχει στερηθεί κανείς. Και ειδικά στην περίπτωση της «Μαλαματίνας», οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, έστω και αν κηρύχθηκαν παράνομες από το δικαστήριο. Ομως, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα τόσο στην απεργία όσο και στην άρνηση συμμετοχής σε αυτήν. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους συνδικαλιστές, οι οποίοι καλό θα είναι να αρχίσουν να έχουν πιο στενές επαφές με την αλήθεια. Διότι, όπως έγραψε και ο Σοφοκλής: «Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο…».