Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Αλλά το ζήτημα ελέγχου της εξάπλωσης της μόλυνσης από τον ιό δεν είναι έργο αποκλειστικά της όποιας κυβέρνησης στον κόσμο όλο. Είναι το αποτέλεσμα ομοθυμίας όλων των πολιτικών δυνάμεων, του αισθήματος ευθύνης των πολιτών και των κυβερνητικών μέτρων. Οι αριθμοί των θυμάτων από την πανδημία είναι ευθέως ανάλογοι με την ανοσία που εξασφαλίζει ο εμβολιασμός. Η αναφορά στους νεκρούς, από τον Οργανισμό Παγκόσμιας Υγείας σε όλες τις χώρες ανεξαιρέτως, είναι ευθέως ανάλογη με τον αριθμό των εμβολιασμένων.
Oι ειδικοί βεβαιώνουν ότι ο αποτελεσματικός παράγοντας για τον έλεγχο της πανδημίας είναι η ολοκλήρωση των δύο δόσεων και η πραγματοποίηση της τρίτης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αντί τα ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ να τουφεκάνε στον αέρα, ας καλέσουν να εμβολιαστούν αυτούς που φοβούνται ή αρνούνται. Μόνον αν εθελοτυφλούμε, ή ξεχάσαμε τα ελληνικά μας, δεν θα αντιληφθούμε ότι τα γραφόμενά τους, σχετικά με την πανδημία, είναι «ναι μεν αλλά» και «ήξεις – αφήξεις».
Τι δεν θέλουν να καταλάβουν; Οτι σε καμία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διανοήθηκε να δρέψει ψήφους από τη δυστυχία της εξάπλωσης του ιού; Στις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας μόνον ο Τσίπρας επενδύει. Στην κατάρρευση του ΕΣΥ μόνον ο Τσίπρας επενδύει, επειδή δεν θυμάται τι άφησε πίσω του η δική του διακυβέρνηση. Δεν είδα ούτε να προβληματίζεται πώς η Πορτογαλία -ακόμη και η Ιταλία του Μπέργκαμο- κατάφερε προοδευτικά να ελαχιστοποιήσει τα θύματα από την πανδημία. Πώς η Πορτογαλία έφτασε στο 90% του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο και ποιο ρόλο έπαιξε η αντιπολίτευση.
Εκφράζεται «ανησυχἰα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρό του και τα στελέχη του ότι «ένα πιθανό lockdown θα κοστίσει 3 δισ.». Μα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν την πανδημία την οικονομική ακολουθήσει κοινωνική δυσπραγία θα υπάρχει πολιτικό κόστος. Θέλουν να κρυφτούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει.
Eν πάση περιπτώσει, είναι ανήθικο να δημιουργούμε ανασφάλεια στους πολίτες, προς άγραν ψηφαλακίων.
Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Φαίνεται ότι ακόμη δυσκολεύονται στη Κουμουνδούρου να συσχετίσουν τις συνεχείς καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού προσωπικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων από το 2019 και εντεύθεν. Επρεπε ήδη να είχαν διαπιστώσει ότι στις δημοσκοπικές σταθερές της Νέας Δημοκρατίας ή στις επιδόσεις του πρωθυπουργού δεν υπάρχει αντίκτυπος από τις φοβιστικές δηλώσεις τους. Φτάνει η μιζέρια.
Κανείς, άλλωστε, δεν συμπάθησε τους «νεκροθάφτες», έγραψε o Graham Greene…
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr