Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης
ΟΙ αρνητές των εμβολίων ξεκίνησαν τη νέα «καμπάνια» τους. Και τι δεν γράφουν στα social media. «Λένε ότι κάνουν απογραφή. Τσεκάρουν τους ανεμβολίαστους. Μετά θα σου χτυπάνε την πόρτα τρεις γιατροί και δύο αστυνομικοί και ή θα σε εμβολιάζουν αναγκαστικά ή θα σε βγάζουν ανεύθυνο γονιό και θα σου παίρνουν τα παιδιά. Μη δίνεται καμία πληροφορία. Μη συναινείτε στην απογραφή του Μητσοτάκη».
ΣΤΟ σημείο που έχουμε φτάσει, ίσως χρειάζεται πλέον να αρχίσουμε ξανά με την «αλφαβήτα» της πραγματικότητας.
ΑΠΟΓΡΑΦΗ πληθυσμού γίνεται κάθε μια δεκαετία εδώ και αιώνες σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα η πρώτη έγινε το 1825! Τι υποστηρίζουν οι ψεκασμένοι, ότι τώρα εφευρέθηκε κι αυτό; Τις προηγούμενες δεκαετίες δεν γινόταν; Δεν συμμετείχαμε όλοι;
ΑΛΛΑ όσο περνάει ο καιρός τόσο γίνεται αντιληπτό ότι οι «αρνητές της πραγματικότητας» όλο και περισσότερο απομακρύνονται από την κοινή λογική. Δεν έχει πια σημασία τι συμβαίνει στ’ αλήθεια και τι είναι ψέμα. Δεν έχει σημασία τι είναι σωστό και τι λάθος.
ΤΟ μόνο που έχει σημασία για τους αρνητές είναι να… αρνούνται τα πάντα. Να πηγαίνουν κόντρα σε οτιδήποτε λένε το «σύστημα» και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.
ΑΥΤΟ είναι το προφανές αποτέλεσμα του φανατισμού όσων διακατέχονται από ιδεοληψίες.
ΚΑΙ επειδή έχει φουντώσει η κουβέντα περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τώρα πια μπορούμε να κατανοήσουμε πως το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Μακάρι να ήταν μόνο το εμβόλιο.
H Οξφόρδη και το σύνδρομο της Κίνας
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ στην κοινή λογική, δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξει. Μακάρι να γινόταν.
ΚΑΙ, δυστυχώς, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα κοινής λογικής τόσο στον δημόσιο λόγο όσο και στους απλούς πολίτες. Ας μην ξεχνάμε πως μόλις πριν από έξι χρόνια κάποιος υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και το 62% ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα. Το ότι δεν βρεθήκαμε εκτός Ευρώπης ήταν, μάλλον, αποτέλεσμα τύχης.
ΑΝ υπήρχε μέθοδος καταγραφής για την άρνηση της πραγματικότητας, τότε κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015 θα πρέπει να είχαμε σπάσει ως χώρα το παγκόσμιο ρεκόρ.
ΟΠΟΤΕ δεν θα έπρεπε να μας προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη όσα βλέπουμε και ακούμε στα δύο χρόνια της πανδημίας.
ΤΟ πρόβλημα, βέβαια, όπως είπαμε είναι πολύ πιο σοβαρό. Μπορεί η χώρα να προχωρήσει προς ένα καλύτερο αύριο; Μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός όταν ένα μειοψηφικό μεν, αλλά όχι αμελητέο, κομμάτι της κοινωνίας έχει πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική;
ΑΥΤΗ θα είναι και η επόμενη μεγάλη πολιτική μάχη. Το μέτωπο της κοινής λογικής απέναντι σε «αντισυστημικούς» και αρνητές της πραγματικότητας.
*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr