Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Τι είπε Β. Μεϊμαράκης: «Είναι τζάμπα μαγκιές να λες δεν θα ψηφίσω τα μέτρα… είμαι πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης». Ποιος έχει δηλώσει ότι ΔΕΝ ψηφίζει τα μέτρα; Ο Μητσοτάκης. Επομένως, η δεύτερη ανάγνωση της δήλωσης είναι: Πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα ο Μητσοτάκης.
Αποτέλεσμα: Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θορυβήθηκαν ακούγοντας, στην ουσία, τον Β. Μεϊμαράκη να προτρέπει τον Μητσοτάκη να ψηφίσει τα νέα μέτρα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναλύοντας τη δήλωση Μεϊμαράκη, κατέληξαν ότι ίσως και να κυοφορείται σχέδιο κάποιοι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να μην ακολουθήσουν τη γραμμή του κόμματος. Το πήγαν και λίγο πιο πέρα: Αραγε επίκειται συμβιβασμός -ίσως και σύμπλευση- ομάδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ο δε κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πιστεύει ότι το μείζον είναι να φύγει ο Τσίπρας και γι’ αυτό επέλεξε τον Κυρ. Μητστάκη ως αρχηγό και όχι τον Β. Μεϊμαράκη, ένιωσε οργισμένος και προδομένος.
Γιατί όμως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας και κόμματα της αντιπολίτευσης πίστεψαν ότι η δήλωση του Β. Μεϊμαράκη υποδείκνυε στον Μητσοτάκη να ψηφίσει τα νέα μέτρα; Γιατί δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι. Ο Β. Μεϊμαράκης στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου 2015 ζητούσε εθνική συνεννόηση με τον Τσίπρα. Το ίδιο επανέλαβε και τώρα!
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Ας πούμε ότι θα υπήρχαν τα περιθώρια εθνικής συνεννόησης κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Αλλά προϋποθέσεις εθνικής συνεννόησης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν υφίστανται.
Οταν τα 100 δισεκατομμύρια, τα οποία θα πληρώνουμε έως τρίτης γενεάς, είναι το φέσι που μας φόρεσε η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, η εθνική συνεννόηση ισοδυναμεί με άφεση ευθυνών και αμαρτιών. ΠΟΙΟΣ αρχηγός κόμματος μπορεί να την επιτρέψει;
Οταν έχεις απέναντί σου τους υβριστές Τσίπρα και Καμμένο που αναπτύσσουν κατεξοχήν διχαστικό λόγο, για ποια εθνική συνεννόηση μιλάμε; Η εθνική συνεννόηση απαιτεί έντιμους, αξιόπιστους και ηθικούς συνομιλητές. Διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά ο Καμμένος και ο Τσίπρας;
Ακόμη, λοιπόν, κι αν ο Β. Μεϊμαράκης δεν απευθυνόταν στον αρχηγό της Ν.Δ. αλλά σε συνάδελφό του βουλευτή, όφειλε να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Πολύ περισσότερο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.
Δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. δεν μπορεί να είναι βούτυρο στο ψωμί εκείνων που επιβουλεύονται την ενότητα του κόμματος. Οι ποικίλοι παράγοντες που ενοχλούνται από την αυξανόμενη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας ας μην «καρφώνονται»!
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου