Το σφιχταγκάλιασμα ορισμένων στελεχών της Δικαιοσύνης με τον διαβόητο Ρασπούτιν καταγγέλλεται ακόμα και από εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, όπως από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, ο οποίος διατύπωσε έγγραφες καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί εντελώς διαφορετική ρότα από αυτή της κυβέρνησης Τσίπρα. Θέλει να προστατεύσει τη λειτουργία των θεσμών και, κυρίως, να κόψει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.
Από την άλλη, η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο πολιτικός του αντίπαλος Αλέξης Τσίπρας έχει κριθεί από τον ελληνικό λαό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ταυτόχρονα όμως είναι απαραίτητη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και ο καταλογισμός ευθυνών σε όσους θέλησαν για κομματικά οφέλη να διασύρουν πολιτικούς αντιπάλους τους, όπως πρώην πρωθυπουργούς και στελέχη πρώτης γραμμής ή τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.
Επιπλέον, υπάρχει και ακόμα μία παράμετρος στην υπόθεση που θα πρέπει να επισημανθεί. Είναι προφανές λοιπόν ότι θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες και στη φαρμακοβιομηχανία, προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο να διασφαλίσει τα συμφέροντά του και τα χρήματα που απώλεσε από παράτυπες πρακτικές της εταιρείας.
Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου που επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα για τη σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων έχει γυρίσει μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε στις εκλογές.
Η νέα κυβέρνηση δεν θα μετατρέψει τη Βουλή σε αρένα, αλλά θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Ρασπούτιν.
Από την έντυπη έκδοση