Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*
Hταν αγανακτισμένος και διαμαρτυρόταν πως ήταν ανοικτή μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό και πως από τη Θεσσαλονίκη για να φτάσει στη Λαμία χρειάστηκε πέντε ώρες. Η δημοσιογράφος από το στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού τον ρωτάει αν υπάρχουν παιδιά στο αυτοκίνητο και εκείνος απαντάει πως έχει ένα μόλις εννέα μηνών βρέφος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η κουβέντα κινείται σε λογικά πλαίσια.
ΣΤΗ συνέχεια η δημοσιογράφος τον ρωτάει: «Εχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες:». Και ο «αγανακτισμένος» πολίτης απαντάει: «Οχι, δεν είχα ακούσει πως θα έχει τέτοιο καιρό»!
MIA ακόμη απόδειξη του ωχαδερφισμού που κυριαρχεί ακόμα και θα υπάρχει ίσως για πάντα στη χώρα μας. Είναι δυνατόν να «μην είχε ακούσει» τίποτα αυτός ο πολίτης όταν εδώ και μία εβδομάδα όλα, μα όλα τα μέσα ενημέρωσης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία, οι δήμοι και οι περιφέρειες προειδοποιούσαν για έντονες χιονοπτώσεις; Προφανώς και γνώριζε. Προφανώς, όμως, είναι ο κλασικός τύπος του… Ελληναρά που διαμαρτύρεται για όλα, αλλά έως… εκεί. Δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τον εαυτό του και το μόλις εννέα μηνών παιδί του.
ΣΕ ένα κανονικό κράτος οι Αρχές θα έπρεπε να του είχαν απαγορεύσει να βγει σε χιονισμένο αυτοκινητόδρομο χωρίς αλυσίδες και θα έπρεπε να του είχαν πάρει την άδεια, το δίπλωμα και τις πινακίδες για να μην ξαναοδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο καθώς έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή ενός παιδιού λόγω απερισκεψίας και ωχαδερφισμού.
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
Η «αγανάκτηση» είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA μας. Ο,τι κι αν συμβεί είμαστε έτοιμοι να καταγγείλουμε το κράτος, τις Αρχές, τα μέσα ενημέρωσης, τον εχθρό, το φίλο, το γείτονα. Ποτέ μα ποτέ δεν ομολογούμε τις δικές μας ευθύνες.
ΚΑΙ σε τελική ανάλυση από χιονοπτώσεις κλείνουν διεθνή αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομοι σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και για πολλές ημέρες. Εδώ που ρίχνει μία φορά στο τόσο λίγο χιόνι, δεν μπορεί το κράτος να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια για να στήσει μηχανισμό. Ετσι κι αλλιώς προέχει η αντιμετώπιση πολύ πιο επικίνδυνων φυσικών και καιρικών φαινομένων όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, από τις οποίες έχουμε βιώσει εθνικές τραγωδίες.
ΥΣΤΕΡΑ από λίγο ο ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε έκκληση της Τροχαίας να μην μπαίνουν τα Ι.Χ. στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης στον μποτιλιαρισμένο Κηφισό, γιατί δεν μπορούν να περάσουν ασθενοφόρα. Προφανώς τη ΛΕΑ την είχαν «καταλάβει» ως συνήθως κάποιοι άλλοι «αγανακτισμένοι» οδηγοί.
ΤΑ λέμε και τα ξαναλέμε συνέχεια. Αν δεν μεταρρυθμιστεί η νοοτροπία δεν σωζόμαστε είτε με 320 δισ.€ είτε με μηδενικό δημόσιο χρέος. Και εννοείται ότι έχουν τεράστιες ευθύνες οι πολιτικοί και τα κόμματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι στην ουσία κάνουν ό,τι τους… προστάξουν οι ψηφοφόροι – πελάτες. Τι έκαναν οι κυβερνήσεις; Βγήκαν να αντιμετωπίσουν τη χρεοκοπία της χώρας με τα εκχιονιστικά της τρόικας, αλλά ξέχασαν να πάρουν μαζί τους τις μεταρρυθμιστικές αλυσίδες που θα άλλαζαν την Ελλάδα. Και έτσι η χώρα θα συνεχίσει να «γλιστράει», να πηγαίνει στο άγνωστο και οι πολίτες να «αγανακτούν»…
*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]