Η σειρά δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Huawei και παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών καινοτομιών, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια των προϊόντων της.
Το πρώτο επεισόδιο, «Συνδεόμαστε με τον Εαυτό μας» εξερευνά τον αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας στα σπίτια μας, την υγεία και τα νοσοκομεία. Ξεκινώντας από ένα τεχνολογικά άρτιο σπίτι στην Βόννη με σύνδεση οπτικών ινών, που ισχυρίζεται ότι έχει μία από τις «ταχύτερες συνδέσεις στο διαδίκτυο στη Γερμανία», η Simone κατευθύνεται σε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο αθλητισμού και υγείας για να δει από πρώτο χέρι πώς επωφελούνται τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι ερασιτέχνες αθλητές από τη συλλογή δεδομένων αιχμής. Τέλος, η Simone επισκέπτεται το ιστορικό Hospital de la Santa Creu I Sant Pau στη Βαρκελώνη για να λάβει σύντομη εκπαίδευση στο πώς οι τελευταίες τεχνολογίες αξιοποιούνται για να βοηθήσουν τους ασθενείς πιο αποτελεσματικά.
Στα επόμενα δύο επεισόδια, η Simone θα διασχίσει περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μια εκ των οποίων και η Ελλάδα για να ανακαλύψει πώς η τεχνολογία μας βοηθά να συνδεθούμε με τις κοινότητες μας και το περιβάλλον μας.
Ο Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Περιεχομένου & Προϊόντων της Warner Bros. Discovery για την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία, Vikram Channa, δήλωσε: «Η ιδέα του να γίνουμε ‘Digi-Sapiens’ αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας, όπου η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει τις φυσικές μας ικανότητες και επεκτείνει αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε. Το ντοκιμαντέρ στοχεύει να εμπνεύσει τους θεατές να δουν την προοπτική της υιοθέτησης της τεχνολογίας με στοχαστικό και δημιουργικό τρόπο. Πρόκειται για την ανάδειξη του πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας, να λύσει προβλήματα του πραγματικού κόσμου και να διανοίξει νέες ευκαιρίες».
Έξυπνο σπίτι στη Βόννη, Γερμανία
Το Demo House της Huawei με Fiber-to-The-Room (FTTR) στη Βόννη επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν πώς είναι η ζωή σε έναν κόσμο όπου τα δίκτυα ανταποκρίνονται με ταχύτητα φωτός ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το πόσα δεδομένα μεταδίδονται ή ποια είναι η θέση μας σε ένα κτίριο. Η Simone εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να οργανώσει μια σειρά από βιντεοκλήσεις με τον εαυτό της. Ωστόσο, το πείραμά της διακόπτεται ξαφνικά από ένα ψηφιακό θορυβώδες πνεύμα (poltergeist).
Φορητή τεχνολογία υγείας και φυσικής κατάστασης, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.
Οι κορυφαίοι αθλητές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία για να μετρήσουν και να βελτιστοποιήσουν με ακρίβεια την απόδοσή τους. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τη βελτίωση του βηματισμού και της αντοχής των δρομέων, την αποτελεσματικότερη κολύμβηση και πιο ισορροπημένη στήριξη του βάρους και στα δύο πόδια κατά τη διάρκεια του σκι. Αλλά δεν είναι μόνο οι κορυφαίοι αθλητές που μπορούν να επωφεληθούν. Στο υπερσύγχρονο εργαστήριο της Huawei στο Ελσίνκι, η Simone ανακαλύπτει ότι η βιολογική της ηλικία, σύμφωνα με τα δεδομένα από τις φορητές συσκευές, είναι μικρότερη από την ηλικία της σε ημερολογιακά έτη. Δοκιμάζει επίσης να τρέξει με πλήρη ταχύτητα σε έναν διάδρομο για να διαπιστώσει τη μέγιστη ικανότητα των πνευμόνων της.
Νοσοκομείο Sant Pau στη Βαρκελώνη, Ισπανία
Το νοσοκομείο Sant Pau μπορεί να είναι παλιό, αλλά σίγουρα δεν είναι απαρχαιωμένο.
Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες εφαρμόζονται στο νοσοκομείο και βοηθούν στη βελτίωση της αγωγής των ασθενών. Καθώς η Simone κάνει την περιήγησή της στο “Εργαστήριο Διαστάσεων” του Sant Pau για να ανακαλύψει τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στην ιατρική, ένας γιατρός της παραδίδει ένα ακριβές αντίγραφο μιας ανθρώπινης καρδιάς κατασκευασμένης σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Η Σιμόν δεν είχε ιδέα ότι ήταν τόσο μεγάλη…
Από το 2020, η Huawei είναι ο κύριος στρατηγικός συνεργάτης του νοσοκομείου Sant Pau στα σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης. Η Huawei παρέχει στο Sant Pau μια λύση αποθήκευσης με όλες τις ενδείξεις, προσφέροντας στο ιατρικό προσωπικό άμεση πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών όταν απαιτείται. Η λύση διαθέτει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες αντίγραφου ασφαλείας, ανάκτησης και αντι-κρυπτογραφίας, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας των δεδομένων των ασθενών.
Simone Giertz, η παρουσιάστρια της σειράς
Η Simone Giertz είναι μια Σουηδή εφευρέτρια που έγινε YouTuber, γνωστή για τη δημιουργία ιδιόρρυθμων ρομπότ και πιο πρόσφατα για το λανσάρισμα της δικής της επιχείρησης σχεδιασμού προϊόντων, Yetch. Με την αρχική της δημοφιλία στο YouTube ως η ‘Βασίλισσα των Sh*tty Robots,’ η Simone με το ιδιόμορφο της χιούμορ, τον ατρόμητο της πειραματισμό και το καινοτόμο της πνεύμα ψυχαγωγεί και ενημερώνει εκατομμύρια ανθρώπους. Στο “Being Digi-Sapiens,” η Simone εξερευνά τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία καθώς ζούμε στα πρόθυρα μιας νέας ψηφιακής εποχής.
“Being Digi-Sapiens” και Huawei
Με αυτή την σειρά βίντεο, στοχεύουμε να αναδείξουμε την αξία που φέρνει η τεχνολογία στις ζωές και τις κοινότητες των πολιτών της Ευρώπης, καθώς και το έργο που παράγουμε με τους εταίρους μας για την ανάπτυξη ενός πιο έξυπνου, υγιούς και βιώσιμου τρόπου ζωής. Η ψηφιοποίηση και η νοημοσύνη, της αρχής “κάνοντας τα πράγματα έξυπνα”, είναι στο επίκεντρο των διεθνών τάσεων. Η συνδεσιμότητα αποτελεί θεμέλιο για την ψηφιοποίηση και αυτό τοποθετεί τη Huawei στο κέντρο των καινοτομιών που μεταμορφώνουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.
Για να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ, επισκεφτείτε