Η κάψουλα, μέσα στην οποία δεν υπήρχε κανένας αστροναύτης για αυτή τη δοκιμαστική πτήση, εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα, σχεδόν, 40.000 χλμ. την ώρα και έπρεπε να αντέξει μια ζέστη 2.800 βαθμών Κελσίου, ή τη μισή θερμοκρασία της επιφάνειας του Ήλιου. Στη συνέχεια η ιλιγγιώδης κάθοδός της επιβραδύνθηκε, όταν αναπτύχθηκαν μια σειρά από αλεξίπτωτα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η Nasa. Το διαστημόπλοιο πρέπει τώρα να περισυλλεγεί και να τοποθετηθεί σε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.
LIVE NOW: After 25.5 days in space and a 1.4-million-mile journey around the Moon, the @NASA_Orion spacecraft is coming home.
The #Artemis I mission is expected to splash down off the coast of California at 12:39pm ET (17:39 UTC). https://t.co/QpAThHjBQZ
— NASA (@NASA) December 11, 2022
Επτά λόγοι που το Blogging είναι απαραίτητο για το E-commerce σου!
Η προσθαλάσσωση έγινε στα ανοιχτά του μεξικανικού νησιού της Γουαδαλούπης. Ο κύριος στόχος της αποστολής ήταν να δοκιμαστεί σε αυτές τις συνθήκες η θερμική ασπίδα της κάψουλας, η μεγαλύτερη που έχει κατασκευαστεί ποτέ (διαμέτρου 5 μέτρων).
Το Artemis 1 αντιπροσωπεύει την τελευταία προσπάθεια της NASA, ώστε να επιστρέψει ο άνθρωπος στη Σελήνη. Η NASA σχεδιάζει να στείλει ανθρώπινα πληρώματα στις μελλοντικές αποστολές του Artemis. Η επόμενη αποστολή (Artemis II) αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2023, ενώ η αποστολή Artemis III, για μία προσγείωση στη Σελήνη έχει προγραμματιστεί για το 2025. Η αντοχή της κάψουλας Orion θα κρίνει πολλά…
Ειδήσεις σήμερα
Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας για επαγγελματικά, οικονομικά και αισθηματικά
J2US: Η επική στιγμή του σόου – Ο Σταμάτης Φασουλής αποχώρησε, πώς αντέδρασε η Σταυροπούλου [βίντεο]
Τάκης Ζαχαράτος: «Έγινε» Κοκλώνης και κατέρρευσε το διαδίκτυο – Χαμός στο Instagram [βίντεο]