Το μέταλλο με το βαθύ πράσινο χρώμα ονομάστηκε «kernowite», από την λέξη «Kernow» που σημαίνει Κορνουάλη στην τοπική κελτική γλώσσα της περιοχής.
“In the beginning God created the heaven and the earth” including #kernowitehttps://t.co/8LURpcu4FU@NHM_London #IFMRaM #Genesis #Bible #Geology #Rocks #Minerals #Crystals #GodsEarth #geologist #mineralogy pic.twitter.com/PloMA62QhO
— Interfaith Matters (@__Interfaith__) December 23, 2020
Την μελέτη των πετρωμάτων που είχαν βρεθεί χρόνια πριν στο ορυχείο ανέλαβε μια ομάδα μεταλλειολόγων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Μ. Βρετανίας.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Μάικ Ράμζεϊ, σχολίασε σχετικά με την ανακάλυψη:
«Είναι εκπληκτικό το ότι εν έτει 2020 ανακαλύψαμε ένα άγνωστο ως τώρα μέταλλο, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη το ότι το μέρος έχει πολλάκις «χτενιστεί» από ερευνητές και μεταλλειολόγους ανά τα χρόνια».
X, Facebook, Instagram και Threads: Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τους λογαριασμούς σας
Για πολλά χρόνια και προτού γίνει εξονυχιστική μελέτη του υλικού, οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι πράσινοι κρύσταλλοι ανήκαν σ’ ένα άλλο είδος μετάλλου, του liroconite (λιροκονίτη), ωστόσο εν τέλει διαπιστώθηκε πως η χημική τους σύσταση ήταν αρκετά διαφορετική.
Ο μπλε λιροκονίτης είναι αγαπημένο μέταλλο των συλλεκτών ανά τον κόσμο, και προέρχεται επίσης από την ίδια περιοχή.
Η Κορνουάλη, λόγω του πλούτου του υπεδάφους της και των μεταλλειολογικών ανακαλύψεων που έχουν γίνει εκεί κατά καιρούς, προστατεύεται από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
ΠΗΓΗ: BBC
Ανασκόπηση 2020: Το συγκλονιστικό βίντεο με όλα όσα έγιναν τη χρονιά που φεύγει
Κουκάκι: Διαρρήκτης δεν βρήκε χρήματα και πήρε… τέσσερα κουτιά γλυκά
Κορωνοϊός: Οδηγίες επιστημόνων για το ρεβεγιόν – Πώς θα είμαστε το γιορτινό τραπέζι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr