Τα οστά βρέθηκαν στις αρχές του μήνα, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από παραλία δυτικά της Μπανγκόκ.
Ο σκελετός που έχει έρθει στο φως μέχρι στιγμής έχει μήκος 12 μέτρων, ενώ μόνο το κεφάλι της φάλαινας έχει το εντυπωσιακό μήκος των σχεδόν 5 μέτρων.
Οι επιστήμονες έχουν μέχρι στιγμής ανακαλύψει, πέρα από το κεφάλι, τμήματα του σκελετού του ζώου όπως τα πτερύγια, τα πλευρά, η σπονδυλική στήλη και η μία ωμοπλάτη.
Η φάλαινα φαίνεται να ανήκε σε προγονικό είδος των σημερινών «φαλαινών του Μπράιντ» και σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης, Varawut Silpa-archa, ανοίγει για επιστήμονες και κοινό ένα «παράθυρο στο παρελθόν».
Οι φάλαινες του Μπράιντ, ενδημικές σε μέρη με ζεστό κλίμα και τροπικά νερά, εντοπίζονται ακόμη και σήμερα στα νερά της Ταϊλάνδης.
Με βάση τα οστά, τα οποία είναι σχεδόν άρτια, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του είδους στο οποίο φαίνεται να ανήκει το ζώο, αλλά και πληροφορίες σχετικά με «τις βιολογικές και γεωλογικές συνθήκες της περιόδου στην οποία χρονολογείται, εκτιμήσεις για το επίπεδο στάθμης της θάλασσας τότε, τα είδη του ιζήματος και τις σύγχρονες με το είδος μορφές ζωής της περιόδου».
Επτά λόγοι που το Blogging είναι απαραίτητο για το E-commerce σου!
Ως τώρα, ο σκελετός έχει αποκατασταθεί σε ποσοστό 80%, ενώ η ακριβής χρονολόγησή του εκκρεμεί ακόμη.
Ο κόλπος της Ταϊλάνδης παρουσιάζει τα τελευταία 10.000 σύμφωνα με τους βιολόγους, πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, με την στάθμη της θάλασσας να ήταν, πιθανόν, έως και 4 μέτρα πιο πάνω.
Η σεισμική δραστηριότητα της περιοχής έχει υπάρξει επίσης έντονη, με ποικίλες μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών στο βυθό της θάλασσας κατά το διάστημα αυτό.
ΠΗΓΗ: BBC
Πρόγνωση καιρού: Βροχερός και κρύος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή
Ο μυθικός Ντιέγκο Μαραντόνα πέρασε στην «αιωνιότητα» – Συγκλονιστικές στιγμές στο τελευταίο αντίο