Το τελευταίο αντίο δόθηκε από οικογένεια και φίλους, σε μια στενή οικογενειακή τελετή. Το φέρετρο μεταφέρθηκε στην τελική του κατοικία του Ντιέγκο από τις δύο κόρες του, τη Ντάλμα και τη Τζάνα, τον αδερφό του Λάλο, τον ανιψιό του Ντανιέλ Λόπες και τον πρώην του μάνατζερ Γκιγιέρμο Κόπολα.
https://youtu.be/CIqBlTuJJeo?t=10324
Η Κλαούντια Βιγιαφάνε, η πρώτη του σύντροφος, μητέρα της Ντάλμα και Τζιανίνα, ήταν υπεύθυνη για να αποφασίσει ποιος θα βρισκόταν εκεί και ποιος όχι. Ο Κόπολα ήταν ο μόνος άνθρωπος από το ποδόσφαιρο εκεί. Αυτός με τον οποίο ο Ντιέγκο πέρασε τα πάντα και συναντήθηκε ξανά το 2020 σε έναν αγώνα για το Κύπελλο Αργεντινής. Στην τελετή υπήρχαν περίπου 40 άτομα.
Οι πέντε αδελφές του και ο αδελφός του Λάλο, γαμπροί και ανιψιές. Η Ντάλμα, η Τζιανίνα και η Τζάνα. Όλοι οι άνθρωποι από το στενό του κύκλο, κανένας από αυτούς που ήταν μαζί του τα τελευταία χρόνια.
Φίλοι της ζωής όπως ο Eλ Πόγια, σύμφωνα με την εφημερίδα της Αργεντινής Olé. Η Βερόνικα Ογέδα, η μητέρα του Ντιεγκίτο, ενώ ο Ρότσιο Ολίβα δεν είχε άδεια. Και ο πρέσβης της Ιταλίας, Τζουζέπε Μάντζο ένας 50χρονος Ναπολιτάνος, μαζί με το γιο του.
Ο Σέρχιο Μπέρνι υπουργός ασφάλειας της Επαρχίας, ο Λουτσιάνο Μαλατίνι, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για αυτόν, ο δημοσιογράφος Μάρτιν Αρεβάλο, που ήταν πάντα κοντά του. Ο μόνος που μίλησε ήταν ο ιερέας, στέλνοντας μήνυμα οικογενειακής ενότητας. Είπε πώς ήταν ο Μαραντόνα σε όλη του τη ζωή, αναφέρθηκε στους Ντόνα Τότα και Ντον Ντιέγκο, τους γονείς του, δίπλα στους οποίους βρίσκεται πλέον θαμμένος.
Γερμανία: Αθλήτριες ενόργανης γυμναστικής μιλούν για μία «κόλαση» εξευτελισμού και κακοποίησης
Όταν το φέρετρο, σκεπασμένο με σημαία της Αργεντινής, εκείνη που αγαπούσε και υπερασπίστηκε τόσο πολύ, κατέβηκε στο λάκκο, υπήρξε κυριολεκτικά θανάσιμη σιωπή. Ακούστηκαν μόνο λόγια αποχαιρετισμού και κύλησαν δάκρυα. Και το τελευταίο χειροκρότημα για τον καλύτερο όλων. Ένα χειροκρότημα που του έδωσε ο λαός, αυτό το χειροκρότημα που συνεχίζει να του δίνει όλη η χώρα. Στα 60 του, με χιλιάδες ζωές σε μία μόνο, ο Ντιέγκο είπε αντίο.
Ο μυθικός Ντιέγκο Μαραντόνα πέρασε στην «αιωνιότητα»
Από τις 00:53 της Παρασκευής (27/11), ο σπουδαίος Ντιέγκο Μαραντόνα, πέρασε στην «αιωνιότητα», με την ολοκλήρωση της ταφής του στο κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα, δίπλα στους τάφους της μητέρας του Τότα και του πατέρα του Δον Ντιέγκο.
Μέσα σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, η Καλούντια Βιγιαφάνιε και οι δύο κόρες τους Ντάλμα και Τζιανίνα, τα αδέρφια του, αλλά και μόλις 25 άτομα του πολύ στενού οικογενειακού κύκλου του μεγάλου Αργεντινού άσου, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον παίκτη και τον άνθρωπο που αποτέλεσε το μεγαλύτερο σύμβολο της Αργεντινής κι ένας απ’ τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών.
Έξω από το Jardin, χιλιάδες κόσμου με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσε με το δικό του τρόπο τον «Ντιεγκίτο» που «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Τετάρτης, έπειτα από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 60 ετών.
Εκατοντάδες άτομα, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την τελετή κι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις (δημιουργήθηκαν αρκετές εστίες έντασης, όπως συνέβη και το απόγευμα έξω από την Casa Rosada), με τον κόσμο να ενημερώνεται λίγο μετά τη 01:00 πως ολοκληρώθηκε η ταφή και να ξεσπάει σε νέους λυγμούς και σε τραγούδια για να τιμήσει τον «δικό» του Ντιέγκο.
La última gran ovación. ¡HASTA SIEMPRE Y GRACIAS POR TANTO! pic.twitter.com/Zmr9PhgCTc
— TyC Sports (@TyCSports) November 26, 2020
Ο «Ντιεγκίτο» δεν ήταν για τους Αργεντινούς «απλά» ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, αλλά ο άνθρωπος με τον οποίο ταυτίσθηκαν εκατομμύρια συμπατριώτες του. Ήταν αυτός, που έστω και για 90 λεπτά, κατάφερνε να τους δίνει όραμα, ελπίδα και αισιοδοξία για μία καλύτερη ζωή, για υπερηφάνεια και για ψυχική ανάταση.
Ο Μαραντόνα υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι, ο εκφραστής ενός ολόκληρου λαού, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες από την οικονομική και κοινωνική ανέχεια. Αλλωστε, σε τέτοιες συνθήκες γεννήθηκε, φθάνοντας από το απόλυτο τίποτα στα πάντα και στην κορυφή του κόσμου.
Στην περιοχή της Μπόκα, στο Μπουένος Άιρες, αλλά και στην Ευρώπη, στην Νάπολη και στην Βαρκελώνη, όπου μεγαλούργησε ο Μαραντόνα, η θλίψη και το πένθος κυριαρχούν στους απλούς ανθρώπους.
IMPRESIONANTE: En plena autopista, la gente se sigue despidiendo de Diego Maradona. pic.twitter.com/1koZEV1z2p
— TyC Sports (@TyCSports) November 26, 2020
Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες αποφάσισε τριήμερο εθνικό πένθος. Η πρώην σύζυγός του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνιε και οι δύο κόρες τους, Ντάλμα και Τζιανίνα, έφθασαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο προεδρικό μέγαρο, ακολουθούμενες από εν ενεργεία και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και φυσικά από τους συμπαίκτες του, τους οποίους οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986. Εκεί μεταφέρθηκε και η σορός του Μαραντόνα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη συγκεντρωθεί μπροστά στο «Casa Rosada» για να αποχαιρετήσουν το είδωλο τους.
«Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες πάρα πολύ χαρούμενους. Ήσουν ο καλύτερος απ΄ όλους. Ευχαριστώ που υπήρξες Ντιέγκο», δήλωσε ο Φερνάντες.
Τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας, δείχνουν ότι ο Μαραντόνα πέθανε από «δευτερογενές οξύ πνευμονικό οίδημα, που επιδείνωσε την χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και συγκεκριμένα μια καρδιά με διασταλμένη καρδιομυοπάθεια».
Χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας κοντά στα γήπεδα των συλλόγων όπου ο Μαραντόνα έπαιξε ποδόσφαιρο. Από το Μπουένος Άιρες (Αρχεντίνος Τζούνιορς και Μπόκα Τζούνιορς), στο Ροζάριο (Νιούελς Ολντ Μπόϊς) και στην Λα Πλάτα, όπου διετέλεσε προπονητής μέχρι τον θάνατο του. Αλλά το ίδιο συνέβη και στο γήπεδο της Ρίβερ Πλέιτ, της «μισητής αντιπάλου» της Μπόκα Τζούνιορς. Αλλωστε, ο Μαραντόνα ήταν και παραμένει ο άνθρωπος που κατάφερε να ενώσει τους Αργεντινούς.
Εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Οβελίσκο της πρωτεύουσας, ένα παραδοσιακό μέρος για τον εορτασμό αθλητικών εκδηλώσεων.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αποχαιρέτησαν τον Μαραντόνα
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, αποχαιρέτησαν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στο λαϊκό προσκύνημα, στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής.
Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε την δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο, το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.
«Σκέφτηκα ν’ ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.
Νάπολι: Το «Σαν Πάολο» θα μετονομαστεί οριστικά σε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
Η Νάπολι κράτησε την αναπνοή της. Η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα διέτρεξε με ταχύτητα όλους τους δρόμους της ιταλικής πόλης και όλοι πάγωσαν. Ο λατρεμένος Ντιέγκο, ο άνθρωπος που έβγαλε από την αφάνεια την ομάδα της πόλης και της χάρισε την περηφάνεια, άφησε την τελευταία πνοή του.
Η διοίκηση της Νάπολι αποφάσισε, λοιπόν, χωρίς ιδιαίτερη σκέψηνα δώσει το όνομα του Μαραντόνα στο γήπεδο της, το «Σαν Πάολο». Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η απόφαση της διοίκησης των «παρτενοπέι» είναι οριστική και το προσεχές διάστημα θα έχει επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, για την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου.
Το «Σαν Πάολο» φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ, προς τιμή του μοναδικού Μαραντόνα. Έξω από το γήπεδο συγκεντρώθηκαν αρκετοί φίλαθλοι της ιταλικής ομάδας, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου τίμησαν τη μνήμη του Μαραντόνα με συνθήματα και καπνογόνα.
Η απόφαση της διοίκησης υιοθετεί την πρόταση του δημάρχου της πόλης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις, για τη μετονομασία του γηπέδου. Μάλιστα σήμερα το πρωί το δημαρχείο και τα γραφεία της διοίκησης της ομάδας, έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που επικροτούν την απόφαση και ζητούν να προχωρήσει άμεσα η μετονομασία του γηπέδου.
Οι τελευταίες ημέρες του Μαραντόνα
H εφημερίδα της Αργεντινής, Clarín, εκείνη που πρώτη αποκάλυψε την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, δημοσίευσε πώς ήταν οι τελευταίες μέρες του Αργεντινού, ο οποίος πέθανε χθες από ανακοπή καρδιάς, λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση 60 χρόνων ζωής (30/10). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι τελευταίες μέρες του Μαραντόνα, πριν από το θάνατό του, σημαδεύτηκαν από πολλές υποτροπές της υγείας και μεταπτώσεις της διάθεσής του.
Η διάγνωση παρέμενε η ίδια όπως όταν έφυγε από την κλινική Olivos μετά από εγχείρηση στο κεφάλι για την αφαίρεση του αιματώματος του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η εντατική θεραπεία για τη σταθεροποίηση της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης επιδεινώθηκε λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.
«Η ανάκαμψη έπρεπε να είναι μακροπρόθεσμη, αν και στη ζωή του Μαραντόνα όλα ήταν καθημερινά», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο Μαραντόνα συνέχισε να ζει στο νέο του σπίτι στην Τίγκρες, μια νοσοκόμα τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα, έκανε ασκήσεις με τον κινησιολόγο του για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, είχε γύρω του την οικογένεια του και δέχτηκε τακτικές επισκέψεις από τα παιδιά του, κυρίως την Τζιανίνα και την Τζάνα. Είχε καταφέρει να ξεφύγει από την κατανάλωση αλκοόλ, ένα θεμελιώδες ζήτημα για να αποφευχθεί η υποτροπή.
Το δεύτερο στάδιο της θεραπείας του, που διοργανώθηκε από τον γιατρό Λεοπόλδο Λούκε, είχε ως στόχο να βρει κίνητρα. «Τίποτα δεν τον παρακινεί», είπαν εκείνοι που ήταν κοντά στον Μαραντόνα την παραμονή των 60ων γενεθλίων του. Η προσπάθεια ήταν να ενεργοποιηθεί ο Μαραντόνα, να βρει κάτι που θα τον έκανε να το απολαύσει, που θα τον κρατούσε απασχολημένο και που θα του επέτρεπε να μείνει μακριά από πειρασμούς.
«Ίσως μπορεί να πάει σε κάποιο παιχνίδι ή προπόνηση μία φορά την εβδομάδα», έλεγαν. Για κάθε βήμα συμφωνούσαν με τις κόρες του Ντιέγκο, οι οποίες πήραν τις αποφάσεις. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες όλοι τον είδαν πολύ άσχημα, «πολύ ανήσυχο». Και η ιδέα ενός ταξιδιού στην Κούβα για να συνεχίσει την ανάκαμψη στο νησί άρχισε να κερδίζει έδαφος. Με τη διαφορά που αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να το κάνει. Πεθαίνοντας την ίδια ημέρα όπως ο φίλος του Φιντέλ Κάστρο το 2016…
«Me siento mal» οι τελευταίες λέξεις του Ντιέγκο Μαραντόνα πριν πεθάνει
«Δεν νιώθω καλά» ήταν οι τελευταίες λέξεις που βγήκαν από το στόμα του Ντιέγκο Μαραντόνα προτού ο θρύλος του ποδοσφαίρου φύγει από τη ζωή, βυθίζοντας στον θρήνο εκατομμύρια φαν του ανά τον κόσμο.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Αργεντινός θρύλος υπέστη έμφραγμα στο σπίτι του την Τετάρτη, μόλις δύο εβδομάδες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.
Το πρωί της ίδιας μέρας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, όταν ο Μαραντόνα ξύπνησε και κατέβηκε για πρωινό, έδειχνε χλωμός και παραπονέθηκε ότι κρύωνε. «Me siento mal» («Δεν νιώθω καλά») είπε στον ανιψιό του, προτού επιστρέψει στο κρεβάτι του, στην έπαυλη όπου διέμενε στο Μπουένος Άιρες.
Λίγο πριν το μεσημέρι, μια νοσοκόμα βρήκε τον Μαραντόνα χωρίς τις αισθήσεις του και τηλεφώνησε αμέσως για βόηθεια. Όμως ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε το ασθενοφόρο.
«Μια έκθεση νεκροψίας που διέρρευσε στα ΜΜΕ της Αργεντινής αναφέρει ότι πέθανε στον ύπνο του μετά από συγκοπή, μόλις δύο εβδομάδες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας χειρουργηθεί για την αφαίρεση ενός θρόμβου στον εγκέφαλο.
Επίσης διαπιστώθηκαν στη σορό του ενδείξεις διατατικής μυοκαρδιοπάθειας, μιας ιατρικής πάθησης στην οποια ο μυς της καρδιάς εξασθενεί, διογκώνεται και δεν μπορεί να χορηγήσει επαρκές αίμα στο υπόλοιπο σώμα», γράφει η Daily Mail.
Ο Μαραντόνα για μία ακόμα φορά πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο
«Ο θάνατος ενός θεού»… Αυτές είναι οι λέξεις που επέλεξε ιστορική γαλλική αθλητική εφημερίδα, L’ Equipe, για την πρώτη της σελίδα σήμερα. Η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, αποτέλεσε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο σε λίγα λεπτά. Και σήμερα η εικόνα του με τη φανέλα της Αργεντινής, βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.
Η πρώτη που έκανε γνωστή την τραγική είδηση, η εφημερίδα της Αργεντινής El Clarin έγραψε «παγκόσμια θλίψη» με μία φωτογραφία όπου ο Μαραντόνα χαμογελάει καθώς σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είδα τον Μαραντόνα. Το ποδόσφαιρο κλαίει για τον κορυφαίο όλων», επέλεξε η ιταλική Gazzetta dello Sport στο πρωτοσέλιδο της, ενώ η γαλλική Le Monde – μετά την Equipe – αναφέρθηκε στο θάνατο του «θεού του ποδοσφαίρου».
Η βρετανική Sun έγραψε απλά: «Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή», η ισπανική εφημερίδα As: «D1OS muerte (πέθανε)», ενώ για τίτλος η ισπανική Marca, επέλεξε τις δηλώσεις του «Αν πεθάνω και ξαναγεννηθώ θα ήθελα πάλι να ήμουν ποδοσφαιριστής».
Πρώτο θέμα και στον βρετανικό Independent: «Μαραντόνα, μία προβληματική ιδιοφυία», «Στα χέρια του θεού», έγραψε η Daily Mirror, οι Times έγραψαν στην πρώτη τους σελίδα «Εκατομμύρια θρηνούν για τον θάνατο του Μαραντόνα», η ισπανική El Pais «Πέθανε ο Μαραντόνα, ένας θεός του ποδοσφαίρου», ενώ η -επίσης ισπανική-ABC, έγραψε απλά «Ντιέγκο», με μία ολοσέλιδη φωτογραφία του, που τον δείχνει με το παγκόσμιο κύπελλο του 1986.
Αντιδράσεις ανά την υφήλιο για το θάνατο του μεγάλου Αργεντινού άσου
Το ποδόσφαιρο παγκοσμίως θρηνεί από το απόγευμα της Τετάρτης (25/11) το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενός εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών -αν όχι του κορυφαίου όλων- και οι αντιδράσεις ανά την υφήλιο, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, συνεχίζονται.
ΡΟΜΑΡΙΟ (Πρώην διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής): «Η δική του εποχή στη γη, έφερε μεγάλη χαρά στη χώρα του και μας σαγήνεψε όλους μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί και τα αστεία που κάναμε. Δεν ήταν ποτέ αντίπαλος για μένα».
ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ (Προπονητής της Λίβερπουλ): «Είμαι πια 53 ετών και μου φαίνεται πως ήταν μέρος όλης της ζωής μου. Όταν ήμουν πολύ μικρός, ίσως 8, 9, 10 ετών, τον είδα για πρώτη φορά και ήταν 16 ή 17 ετών. Σε ένα βίντεο, κάνοντας κόλπα με τη μπάλα, και από τότε ήταν ο ξεχωριστός παίκτης για μένα. Από παγκόσμια σκοπιά, είναι ο Πελέ, ο Μαραντόνα, ο Μέσι ή αν προτιμάτε δύο Αργεντινοί και ένας Βραζιλιάνος. Είχα δει πρόσφατα το ντοκιμαντέρ για τον ίδιο. Ο Ντιέγκο ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Κι ας πούμε πως ο Μαραντόνα είχε πολλά πράγματα για τα οποία έδινε τους αγώνες του. Θα μου λείψουν και τα δύο».
ΡΑΦΑΕΛ ΝΑΔΑΛ (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις): «Σήμερα ο κόσμος του αθλητισμού γενικά και του ποδοσφαίρου ιδιαίτερα νιώθει ένα μεγάλο κενό. Ο Μαραντόνα, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία, έφυγε από τη ζωή. Ήταν τα πάντα για το ποδόσφαιρο. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στην Αργεντινή».
ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ (Διεθνής Αργεντινός επιθετικός): «Αντίο Ντιέγκο. Νιώθω αιώνια ευγνώμων για τα πάντα. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».
ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΧΑΤΖΙ (Πρώην διεθνής Ρουμάνος ποδοσφαιριστής): «Τεράστιο σοκ για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και για ολόκληρο τον πλανήτη. Η άπειρη θλίψη γέμισε την ψυχή μου τη στιγμή που άκουσα αυτά τα τρομερά νέα. Μια τόσο μεγάλη ιδιοφυΐα που έφυγε πολύ σύντομα… Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο!».
ΦΡΑΝΚΟ ΜΠΑΡΕΖΙ (Πρώην διεθνής Ιταλός αμυντικός κι αρχηγός της Μίλαν): «Η καρδιά μου κλαίει, ήταν ένας θρύλος, ένας μύθος, ένας αθάνατος, ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του ποδοσφαίρου και, εμείς οι μεγαλύτεροι μπορούμε να το πούμε. Κι αγαπήθηκε από τους ανθρώπους, που πήγαν στο γήπεδο λόγω των συναισθημάτων που τους δημιουργούσε. Έκανε με… πορτοκάλια αυτό που φαινόταν αδύνατο να κάνουν με μια μπάλα οι άλλοι ποδοσφαιριστές».
Διαβάστε ακόμα
Το «αντίο» του Πελέ στον Μαραντόνα: «Μία μέρα θα κλωτσάμε μαζί την μπάλα στον ουρανό»
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μέσα από τις θρυλικές του ατάκες
Ο Μαραντόνα απέναντι σε Έλληνες: Το γκολ, τα «γαλλικά» στον Καραγκούνη και η κάρτα μέλους
Χουάν Ραμόν Ρότσα στον «Ε.Τ.»: Όμοιος του, δεν θα βγει ποτέ ξανά
Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο άγγελος – διάβολος που λάτρεψα!
Ντιέγκο Μαραντόνα: Θρήνος σε Αργεντινή και Νάπολη
Όλος ο πλανήτης κλαίει για τον Ντιέγκο – Οι αντιδράσεις μετά το θλιβερό νέο
Το «αντίο» του Πελέ στον Μαραντόνα: «Μία μέρα θα κλωτσάμε μαζί την μπάλα στον ουρανό»
Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο άγγελος – διάβολος που λάτρεψα!
Ο Πάπας Φραγκίσκος θυμάται τον Ντιέγκο Μαραντόνα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr