Τραγουδώντας σε οκτώ γλώσσες, ισπανικά, ελληνικά, κινέζικα, αραβικά, γερμανικά, πορτογαλικά, τουρκικά και γαλλικά, μας οδήγησε σ ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, που εύστοχα είχε τον τίτλο «Horizons» και έριξε γέφυρα ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές χώρες του κόσμου, όπου έχει εμφανισθεί η Αλεξάνδρα Γκράβας. Αληθινή ιέρεια της μουσικής, λυρική και αισθαντική, απόλυτα επικοινωνιακή συνέστηνε τα τραγούδια της στο κοινό μιλώντας για τη μικρή τους ιστορία και τη σχέση μαζί τους. Όπως για το κινέζικο «Muoli Hua» που σημαίνει γιασεμί και το συνδύασε εμπνευσμένα με το ομώνυμο κυπριακό τραγούδι «Γιασεμί», όπως ακριβώς το παρουσίασε στην εμφάνιση της στην Κίνα. Το Μεξικό είχε κι αυτό τη δική του θέση στο πρόγραμμα, καθώς εκεί η Αλεξάνδρα Γκράβας είναι πολύ δημοφιλής, την αποκαλούν «η μούσα από την Ελλάδα», ενώ εκεί ηχογράφησε εξολοκλήρου το τελευταίο της άλμπουμ «Songbook 3, El amor es vida» («Η αγάπη είναι ζωή»), το οποίο βραβεύτηκε ως Best Album of the Υear 2021 από την κορυφαία μεξικάνικη εφημερίδα «La Razόn». Από αυτό ακούσαμε την τόσο όμορφη «La Llorona», καθώς και ένα απόσπασμα από το “Canto General” σε διασκευή της ερμηνεύτριας, με τα διαπιστευτήρια του συνθέτη του Μίκη Θεοδωράκη.
Μαρινέλλα: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στο σπίτι της
Επίσης, η Αλεξάνδρα Γκράβας, θέλοντας να τιμήσει τις ρίζες της αλλά και τη φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ερμήνευσε φορτισμένα τραγούδια από την περιοχή της Μικράς Ασίας ως φόρο τιμής στους προγόνους της. Σ αυτό το μέρος είχε πλέον γίνει πολύ εξωστρεφής, ενώ το κοινό την συνόδευε κρατώντας τον ρυθμό των τραγουδιών με παλαμάκια. Τραγούδησε το «Σάλα Σαλα», ενώ έκλεισε με την περίφημη «Μισιρλού», που ξεσήκωσε για άλλη μια φορά το κοινό που την χειροκρότησε ολόθερμα. Στο πλευρό της πολύ καλοί οι μουσικοί της: Ο Πέτρος Μπούρας στο πιάνο και τη μουσική επιμέλεια, ο Δημήτρης Κουζής στο βιολί, ο Γιάννος Γιοβάνος στο τσέλο και ο Αντώνης Μυτακίδης στην κιθάρα.
Ανάμεσα σε άλλους τη συναυλία παρακολούθησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιάννης Βακαρέλης, ο πρέσβης του Μεξικό στην Ελλάδα Daniel Hernandez Joseph, ο πρώην Έλληνας πρέσβης στο Μεξικό Πέτρος Παναγιωτόπουλος, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Λίνα Δρούγα, η Πηγή Λυκούδη, η Ολύνα Ξενοπούλου, ο Γιάννης Δήμας, ο Γιάννης Κριτσωτάκης, ο Θεόδωρος Σούμπασης, ο Παναγιώτης Σκορδάς, κ.ά. (φωτο Μιχάλης Αννούσης).