Εκτός από το κομμάτι, κυκλοφόρησε και ένα εκπληκτικό βίντεο κλιπ που ξάφνιασε ευχάριστα τα εκατομμύρια των θαυμαστών του συγκροτήματος από το Λίβερπουλ.
Χρησιμοποιώντας CGI, το βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου Πίτερ Τζάκσον, φέρνει έξυπνα τον Πολ Μακάρτνεϊ και τον Ρίνγκο Σταρ ξανά μαζί με τους εκλιπόντες Τζον Λένον και Τζορτζ Χάρισον. Σε μόλις μία ώρα από τότε που ανέβηκε στο Youtube, το βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 125.000 προβολές.
Η ιστορία έχει ως εξής: Πίσω στη δεκαετία του ’70, από τα μέσα μέχρι το τέλος της, ο Τζον Λένον ήταν αποτραβηγμένος στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη φροντίζοντας τον γιο του, Σον, που γεννήθηκε το 1975. Δεν έκανε περιοδείες και δεν κυκλοφορούσε νέα μουσική, αυτό όμως δεν σήμαινε ότι δεν έγραφε καινούργια τραγούδια σε ένα κασετόφωνο που είχε τοποθετήσει πάνω από το πιάνο του. Εκεί έπαιξε και έγραψε τραγούδια σε κασέτες όπως τα «Free as a bird» και «Real love», που αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η Γιόκο Ονο έδωσε στους εναπομείναντες Beatles, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Τζορτζ Χάρισον και τον Ρίνγκο Σταρ, οι οποίοι τα ηχογράφησαν και τα κυκλοφόρησαν στις συλλογές «Anthology 1 & 2».
Σε αυτές τις κασέτες υπήρχε ένα ακόμα τραγούδι που τράβηξε το ενδιαφέρον των «σκαθαριών», το «Now and then», όμως η φωνή του Λένον δεν ακουγόταν και πολύ καθαρά κι έτσι το παράτησαν. Οσο κι αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να το ανασυνθέσουν και η τεχνολογία εκείνης της εποχής δεν μπορούσε να τους βοηθήσει σε ικανοποιητικό βαθμό. Ο Τζορτζ Χάρισον, μάλιστα, ήταν ο πρώτος που αρνήθηκε να συνεχίσει να δουλεύει πάνω στο «Now and then», καθώς θεωρούσε ότι ήταν μάταιος κόπος.
Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Λιόγκαρης
Ντοκιμαντέρ
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, ο Πίτερ Τζάκσον του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» αναλαμβάνει να επαναφέρει το φιλμ «Let it be» και με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας καταφέρνει και υπογράφει ένα ντοκιμαντέρ σε τρία επεισόδια, το «Get back» του 2021, όπου ακούμε καθαρά τις φωνές όλων των εμπλεκομένων στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ και φυσικά τις συνομιλίες μεταξύ των Beatles. Χάρη σε ένα πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης που δημιούργησαν οι τεχνικοί ήχου και οι ηχολήπτες του ντοκιμαντέρ, ο Πίτερ Τζάκσον είχε πλέον τη δυνατότητα να ξεχωρίσει τις φωνές από άλλους θορύβους και τα μουσικά όργανα και μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε πεντακάθαρα τις συζητήσεις που έκαναν μεταξύ τους τα μέλη των Beatles στις πρόβες και στις ηχογραφήσεις.
Οταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ συνειδητοποίησε τις δυνατότητες που ανοίγονται με την τεχνολογία που χρησιμοποίησε ο Πίτερ Τζάκσον στο «Get back», του ζήτησε να κάνει το ίδιο και με το «Now and then», και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. «Να, η φωνή του Τζον! Κρυστάλλινα καθαρή», αναφώνησε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ όταν άκουσε το αποτέλεσμα της δουλειάς της ομάδας του Πίτερ Τζάκσον. Στη συνέχεια πήρε τα φωνητικά του Λένον και έπαιξε κιθάρα και μπάσο, κάλεσε τον Ρίνγκο Σταρ να παίξει τύμπανα και πρόσθεσε κάποια μέρη κιθάρας που είχε προλάβει να παίξει ο Τζορτζ Χάρισον πάνω στο τραγούδι πριν εγκαταλείψει την προσπάθεια στα μέσα της δεκαετίας του ’90.
Το αποτέλεσμα είναι το «τελευταίο τραγούδι» των Beatles που έκανε πρεμιέρα χθες ως σινγκλ, με την πίσω πλευρά να έχει ένα νέο μιξ του πρώτου σινγκλ της καριέρας τους, «Love me do». Και τα δύο τραγούδια περιλαμβάνονται στη remastered έκδοση της «Μπλε» συλλογής τους «The Beatles 1967-1970», που θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου. «Ηταν ό,τι πιο κοντινό στο να έχουμε ξανά τον Τζον στο ίδιο δωμάτιο με εμάς. Ηταν ασύλληπτο», λέει ο Ρίνγκο.
Ειδήσεις σήμερα
Θρίλερ με τις κλεμμένες εικόνες βρέθηκαν σε μοναστήρι στον Γέρακα