Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που η αγαπημένη Αρλέτα έδινε τη δική της μάχη. Το 2008 και λίγο πριν την προγραμματισμένη της συναυλία στο Βόλο, έπεσε λιπόθυμη, παθαίνοντας εγκεφαλική αιμορραγία. Τότε, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλά παρά την κρισιμότητα της κατάστασής της, κατάφερε να αναρρώσει.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε, το Νοέμβριο του 2016, είχε δηλώσει ότι έζησε από θαύμα. «Ήδη έχω κερδίσει τρεις φορές τον κύριο που λέγεται θάνατος, τι να πω, νομίζω ότι μάλλον έχουν σωθεί οι φορές μου… Το ότι ζω αυτή τη στιγμή μάλλον είναι θαύμα», ανέφερε τότε.
Έκτοτε, η δημοφιλής καλλιτέχνης είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις, αφού αντιμετώπιζε και κινητικά προβλήματα, με λιγοστούς φίλους να της κρατούν συντροφιά και να την στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές.
Ματέο Μποτσέλι: Ο ταλαντούχος γιος του θρυλικού τενόρου έρχεται για μια συναυλία στην Αθήνα
Η καλλιτεχνική της πορεία
Η Αριάδνη-Νικολέτα Τσάπρα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική φύση. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ενώ ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα την δεκαετία του 1960, συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα, συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό και τίτλο «Ένα Καπέλο με Τραγούδια». Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους «Περίπου» και «Τσάι Γιασεμιού». Κάποιες από τις επιτυχίες της ήταν τα «Μια Φορά Θυμάμαι», «Τα Μικρά Παιδιά», «Το Λέει Και Το Τραγούδι», «Τα Ήσυχα Βράδια», «Μπαρ το Ναυάγιο» και «Σερενάτα». Η φωνή της χαρακτηρίστηκε ως η αγαπημένη των μπουάτ και ο κόσμος την αγκάλιασε ιδιαίτερα, ενώ αρκετά της κομμάτια διασκευάστηκαν και σιγοτραγουδιούνται ακόμα.
Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της, από τις εκδόσεις «Καστανιώτη».
Δισκογραφία
Τραγουδά η Αρλέτα (Lyra, 1966)
Αρλέτα Νο2 (Lyra, 1967)
Στο Ρυθμό του Αγέρα (Lyra, 1968)
12+1 Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (Lyra, 1969)
Έξη Μέρες (Lyra, 1970)
Ταξιδεύοντας (Lyra, 1976)
Romancero Gitano (Lyra, 1978)
Ένα Καπέλο με Τραγούδια (Lyra, 1981)
Περίπου (Lyra, 1984)
Τσάι Γιασεμιού (CBS, 1985)
Ζητάτε Να Σας Πω (CBS, 1987)
Δέκα και μία νύχτες – ζωντανή ηχογράφηση από το Περοκέ (CBS, 1989)
Εκτός Έδρας (CBS, 1989)
Άσε τα Κρυφά Κρυμμένα (Columbia, 1991)
Μετά Τιμής (Portrait, 1993)
Έμπορος Ονείρων (Ακτή, 1995)
Και Πάλι Χαίρετε (Legend, 2009)
Demo (Lyra, 2010)