Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα Πάντα Ρει»: Το γνωμικό του Ηράκλειτου παίρνει καλλιτεχνική μορφή και γίνεται έκθεση στην Κηφισιά

Newsroom eleftherostypos.gr

Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής ανησυχίας της πόλης μας, ξεπροβάλλουν διαρκώς μικρές συνοικιακές εκθέσεις εξαιρετικής ποιότητας και ενδιαφέροντος.

Το ίδρυμα εικαστικών τεχνών Τζιχριτζή (Κασσαβέτη 18 Κηφισιά) μας υποδέχθηκε με μπουφέ και ζωντανή Jazz μουσική στις 14 Ιανουαρίου. Η έκθεση «Τα Πάντα Ρει» θα διαρκέσει έως και τις 21 Ιανουαρίου και έχει σκοπό την στήριξη του 50ου Πανευρωπαϊκού συνεδρίου γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας.

Γράφει η Αγγελική Δελαγραμμάτικα

Η υπενθύμιση για ανάγκη της ψυχικής υγείας πρωτοστατεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και θα βρείτε σχετικά βιβλία στην είσοδο. Θα συναντήσετε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο με ποικιλία έργων τέχνης και μεγάλο εύρος ειδών της και τεχνοτροπιών της , όπως μοντέρνα, υπερρεαλιστικά και ιμπρεσιονιστικά βουκολικών τοπίων.

Οι καλλιτέχνες συνήθως βρίσκονται εκεί για οποιαδήποτε ανάγκη επεξήγησης και ανάλυσης των έργων . Οι ώρες λειτουργίας είναι 11π.μ.-7μ.μ. τις καθημερινές και 11π.μ.-3μ.μ. το Σάββατο.

Οι πίνακες είναι προς πώληση και η αξία τους κυμαίνονται από 500 έως και 12.000 ευρώ. Θα συναντήσετε μια αρμονική συνύπαρξη μεγαλύτερων και νεότερων καλλιτεχνών αλλά και μία ιδιαίτερη χειροποίητη σειρά κοσμημάτων να ολοκληρώνουν την επιβλητική αυτή ατμόσφαιρα.

Οι καλλιτέχνες που θα συναντήσετε είναι οι Rostislav Romanov, Χρήστος Μπαλούκος, Αντινέα Μπολέτση, Αγλαΐα Περράκη, Σοφία Πετροπούλου, Πέτρος, Σοφία-Μαρία Ξενάκη και Ηρώ Ξενάκη στα κοσμήματα.