Υλικά – τρουφάκια
250 γραμμ. αποξηραμένα σύκα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
70 γραμμ. φουντούκια
70 γραμμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
70 γραμμ. καρύδια
20 γραμμ. φυστίκι Αιγίνης
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για πασπάλισμα
Θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς
Θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης
Ινδοκάρυδο
Κακάο ή σοκολάτα της επιλογής σας
Διαδικασία
Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα σύκα και βάζετε σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και κονιάκ. Αφήνετε για τουλάχιστον 1 ώρα να ενυδατωθούν και να μαλακώσουν.
Σουρώνετε τα σύκα και μεταφέρετε σε ένα πολυμηχάνημα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το φιστίκι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι και την κανέλα. Ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Πλάθετε 18-20 μπάλες σε μέγεθος καρυδιού. Κυλάτε στο υλικό της επιλογής σας και φυλάτε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.
Φυσικά, μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε υλικά σας αρέσουν… Πειραματιστείτε με σοκολάτες, τρουφάκια, καρύδα, ο,τιδήποτε έχετε στο σπίτι και σας αρέσει… Τα παιδιά μπορεί να θέλουν τριμμένο μπισκότο, μερέντα. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Ειδήσεις σήμερα
ΟΗΕ: Το 2024, η κλιματική αλλαγή προκάλεσε ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες
Όλγα Κεφαλογιάννη: Διακοπές με τα παιδιά της στα Τρίκαλα [εικόνες]
Τα ζώδια την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου
Τέλη κυκλοφορίας 2025: Εκπνέει η διορία – Τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν
Πόλα Χόκινς στον ΕΤ: Κάποιοι από εμάς λαχταρούν τη μοναξιά
ΝΔ: Υποψήφιοι βουλευτές το 2027, Αγαπηδάκη, Μαρινάκης, Ρωμανός