Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σύρο: Το 7ο SIFF ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σύρο: Το 7ο SIFF ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ

Newsroom eleftherostypos.gr

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την προ φεστιβαλική εκδήλωση, την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 21:00, προβάλλοντας στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ, δύο ιδιαίτερες ταινίες που αντικατοπτρίζουν τη φετινή θεματική του Φεστιβάλ, με τίτλο Υπερέκθεση (Overexposure).

Παράλληλα, σηματοδοτούν την έναρξη της έβδομης διοργάνωσης του SIFF. Η Υπερέκθεση (Overexposure) ως φαινόμενο, μπορεί να σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με το φωτογραφικό φιλμ, την πληροφοριακή υπερφόρτωση, τις φυσικές καταστροφές αλλά και το ευάλωτο ανθρώπινο σώμα.

Η εκδήλωση ξεκινά με την προβολή  της μικρού μήκους ταινία του Luigi Campi «Greengreen Screenscreen» (2017). Πρόκειται για ένα ευφάνταστο tutorial για το Green Screen, με αμέτρητες εικόνες που ξεπηδούν από αυτή τη μονόχρωμη επιφάνεια με τη χρήση ειδικών εφέ και τη βοήθεια της κάμερας. Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης.

Στη συνέχεια, το κοινό θα βρεθεί αντιμέτωπο με το δυστοπικό και σπάνιο «Μισός κόσμος» (Halbe Welt) (1993) του αυστριακού Florian Flicker. Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, που έλαβε, μεταξύ άλλων, το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Geradmer Fantasy Film Festival. Στον κόσμο του Flicker, ο ήλιος ακτινοβολεί από τον ουρανό με καταστροφική δύναμη. Οι άνθρωποι για να επιβιώσουν, ζουν στο σκοτάδι. Ένα συναρπαστικό σύμπαν αποκαλύπτεται στο οποίο η αντίσταση και η αντοχή δημιουργούν νέες μορφές ζωής στην θανατηφόρα ηλιόλουστη μητρόπολη, όπου όλοι αναζητούν έναν τρόπο επιβίωσης.

H είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Λίγα λόγια για το SIFF:

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 21 Ιουλίου στο νησί της Σύρου. Από το 2013 μέχρι και σήμερα, το SIFF ενσωματώνει προβολές, performances, εργαστήρια και πάρτι στο περιβάλλον του κυκλαδίτικου νησιού. Αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Σύρου, το Φεστιβάλ πραγματοποιεί τις προβολές του σε τόπους ιστορικής σημασίας, αλλά και σε αναπροσαρμοσμένους χώρους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο στηρίζει το SIFF συστηματικά από το 2014.

Πληροφορίες:

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ώρα έναρξης: 21:00

Πανοραμικά σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Πρόσβαση: www.snfcc.org/visit-snfcc

Προτεινόμενα για εσάς

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) επιστρέφει για 7η χρονιά

Στέργιος Πουλερές