Υλικά – Μαγειρίτσα
600 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
100ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50ml λευκό κρασί
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
Αλάτι & πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, ρίχνουμε τα συκωτάκια και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαρούλι και αλατίζουμε.
Συμπληρώνουμε με 1 ½ λίτρο νερό και βράζουμε για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά για να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε την σούπα ζεστή.
Ειδήσεις σήμερα
Άννα Μαρία: Μετά τον χωρισμό του γιου της Νικόλαου ταξίδεψε στη Δανία
Χριστίνα Μπόμπα: Γέμισε το σαλόνι λουλούδια για το party Τανιμανίδη – Πολυτέλεια και μινιμαλισμός
Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα [βίντεο]
Πέθανε πρωταγωνιστής της σειράς Outlander σε ηλικία 59 ετών
Eurovision 2024: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα στα στοιχήματα μετά την πρόβα της Σάττι