Μετά από περίπου 10 μήνες, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «συγχώρησε» τον βουλευτή που εκείνος με προσωπική απόφαση είχε αποπέμψει επειδή είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους που πέθαιναν στα νοσοκομεία από Covid-19.
Τότε και τώρα
Τότε οι δηλώσεις του είχαν κριθεί απαράδεκτες από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και είχε λάβει άμεσα την απόφαση της αποπομπής του, αλλά χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαίωσε την αντιπολίτευση Κουρουμπλή, στέλνοντας επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, με την οποία ενημερώνει ότι ο κ. Κουρουμπλής επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που μετρά ξανά 86 βουλευτές.
Τότε ο κ. Τσίπρας ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης και να αποβάλει το προφίλ του λαϊκιστή που στεκόταν εμπόδιο στην προσπάθεια που έκανε να πείσει ότι κάνει στροφή προς το Κέντρο, ότι θέλει να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση αλλά τον εμποδίζουν τα «βαρίδια» κ.λπ.
Τότε η Κουμουνδούρου άφηνε να διαρρεύσει ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας ήταν έξαλλος με τον βουλευτή του και από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν τηλεφώνησε στη διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, ζητώντας της να του μεταφέρει πως είτε ανακαλεί από το βήμα της Βουλής (σ.σ. ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό) είτε διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και ο κ. Κουρουμπλής, παρ’ ότι είχε απαντήσει τότε ότι θα ανακαλέσει, επέστρεψε λίγο μετά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κάθισε λίγο στα έδρανα και μετά έφυγε χωρίς να το κάνει. Και αφού δεν το έκανε ούτε με δήλωση από το γραφείο του, τότε ανακοινώθηκε η διαγραφή του.
Αναγκαστικά
Βεβαίως, ο κ. Τσίπρας και οι «προεδρικοί» που ήταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, στην πραγματικότητα άργησαν να αντιδράσουν ή, ακριβέστερα, δεν είχαν κανένα σκοπό να αντιδράσουν στις αθλιότητες Κουρουμπλή. Επειδή όμως τα στελέχη της «Ομπρέλας» Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης είχαν ήδη αποδοκιμάσει, και μάλιστα έντονα, τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ συνάδελφό τους για τα όσα είχε πει, η Κουμουνδούρου και ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν. Οπως είναι επίσης αληθές ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ούτε ζήτησε ποτέ συγγνώμη ούτε έδειξε κάποιο στοιχείο μεταμέλειας για την κατηγορία που είχε εξαπολύσει. Αντιθέτως, λίγα λεπτά μετά την αποπομπή του είχε δηλώσει ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, ενώ όταν τον είχαν ρωτήσει γιατί πίστευε ότι ο κ. Τσίπρας απέπεμψε εκείνον και όχι τον Παύλο Πολάκη που έλεγε (και ακόμα λέει) τα ίδια πράγματα, είχε πει «ρωτήστε τον Τσίπρα». Αυτά τότε.
Σκληρός πυρήνας
Τώρα, έχοντας αποφασίσει να πάει σε προεκλογικό αγώνα αντίστοιχο ή και σκληρότερο του 2014, ο κ. Τσίπρας δικαιώνει τον Κουρουμπλή, τοποθετεί τον σκληρό πυρήνα του κόμματός του στην πρώτη γραμμή και στέλνει σήμα προς κάθε βουλευτή, στέλεχος ή υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούν να λένε οτιδήποτε θεωρούν ότι μπορεί να πλήξει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Debate Μητσοτάκη-Μπρυκνέρ: Δουλειά μου είναι να προστατεύσω τα σύνορα - Δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν
Σημειώνεται δε ότι το τελευταίο διάστημα τόσο η πλευρά Τσίπρα όσο και η πλευρά Κουρουμπλή έκαναν κινήσεις προσέγγισης, καθώς ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας «φρόντιζε» να εμφανίζεται συχνά σε κομματικές εργασίες και εκδηλώσεις, με τους συναδέλφους του να τον επευφημούν και να τον αντιμετωπίζουν ως αδίκως διαγραμμένο.
ΣΥΡΙΖΑ: ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΩΡΕΣ
Επιχείρηση «παραπλάνηση της κοινής γνώμης» για τις υποκλοπές
Μπορεί το ζήτημα των υποκλοπών να μην απασχολεί ή να απασχολεί ελάχιστα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως παραμένει βασική προτεραιότητα και αντιμετωπίζεται ως το ζήτημα που μπορεί να πλήξει καίρια την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Γι’ αυτό και προσπαθεί να το συντηρήσει με κάθε τρόπο. Με αφορμή μία επιστολή της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA προς την Europol να ερευνήσει το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Ουγγαρία και Πολωνία), η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα -με μία τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου, Νάσου Ηλιόπουλου– παραπλανά ξανά τους πολίτες για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Το άσπρο… μαύρο
Εμφανίζει το αίτημα σαν να γίνεται μόνο για τη χώρα μας, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εμφανίζει την ελληνική κυβέρνηση σαν να αρνείται την έρευνα, κάτι που επίσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Προβαίνει σε συμπεράσματα του τύπου «ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για το κράτος δικαίου και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες» ή «η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν θα περάσει», τα οποία είναι επίσης γνωστό ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αντιθέτως, είναι πλέον γνωστό πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που συνάντησε ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες έκαναν δηλώσεις που δεν ικανοποίησαν την Κουμουνδούρου, ενώ η αρμόδια Επίτροπος κ. Γιούροβα, που μία ημέρα μετά ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση, κινήθηκε θεσμικά και όχι όπως ήθελε και βόλευε τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μίλησε ούτε για συγκάλυψη ούτε για εμπόδια στην έρευνα ούτε για τίποτε από όσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά.
Ειδήσεις σήμερα
Στεγαστικό πρόγραμμα: Σπίτια με δόσεις από 4,8 έως 23 ευρώ την ημέρα – Τα ψιλά γράμματα
Γιατί υπάρχει έλλειψη γιατρών στο ΕΣΥ – Δεν αποτελεί μόνο ελληνικό «φαινόμενο»
Νέα επικίνδυνα «παιχνίδια» Ερντογάν – Βαθαίνουν το ρήγμα οι νέες τουρκολιβυκές προκλήσεις