«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε πάλι 1981, να χτίσουμε κοινωνικό κράτος από την αρχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης, στην Αστόρια, έκανε αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.«Είχαμε τη δεκαετία του 80 τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος ήταν ένα πρότυπο για μένα, αλλά δεν παύει να ήταν γιος του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εννοείται αντισυστημικός και κράτησε 2,5 εκατ. Έλληνες εν μέσω κρίσης στο σύστημα υγείας, που ήταν ανασφάλιστοι. Τους έδωσε ζωή. Πρέπει να χειροκροτήσουμε τον Αλέξη».
«Δεν θεωρώ ότι είναι τυχαίο ότι το κόμμα μας έβγαλε ως πρόεδρο άλλη μια αντισυστημική υποψηφιότητα, που δεν τον ήξερε κανείς, που δεν λεγόταν ούτε Βαρβιτσιώτης, ούτε Μητσοτάκης, ούτε Καραμανλής, όλα τα επίθετα αυτά. Ξέρω πολύ καλά ότι στην οικογένεια, πολλοί έχετε έρθει με κομματικές αντιλήψεις από τα δύο μεγάλα κόμματα της δεκαετίας του ‘70 και του ‘80. Ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς, δεν ήταν τότε, ούτε καν το όνομα δεν υπήρχε. Προφανώς δεν έχει τη γείωση στην ομογένεια που έχουν τα άλλα ονόματα, όπως δεν έχει την ίδια γείωση και στην αυτοδιοίκηση. Αλλά τι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν έχουν τα άλλα κόμματα: έχει την ανεξαρτησία του από τα συμφέροντα, μπορεί να φέρει αλλαγές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.
Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, λέγοντας ότι «έχω πει επίσης κάτι που πολλοί θεωρούν πώς το λέει αυτός στην ομογένεια για διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, εγώ είμαι θρησκευόμενος. Θεωρώ ότι η θρησκεία πρέπει να αντικατοπτρίζεται δημοκρατικά στον πληθυσμό».
Ο Κασσελάκης απαντά στην ΕΦΣΥΝ: Δεν θυμάμαι τι έγραφα – Άλλαξε ο εαυτός μου
Την ώρα που οι εσωκομματικές κόντρες παραμένουν στα ύψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την παραπομπή Τζουμάκα για διαγραφή, ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη όπου περιοδεύει στην ομογενειακή κοινότητα, απαντά σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στέλνοντας παράλληλα και ένα εσωκομματικό μηνυμα απέναντι σε διαφωνούντες και αμφισβητίες.
«Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι και όλες ότι την πιο νωπή εντολή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο πρόεδρός του ο οποίος εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά και μάλιστα εκλέχτηκα με ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις. Έβαλα ιδέες προτάσεις μπροστά. Ο κόσμος ήξερε, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ - Το παρασκήνιο του υποβιβασμού του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα Βουλή
Όπως ανέφερε στη συνέντευξη παλεύει για μια προοδευτική Ελλάδα που θα δώσει ισότητα σε όλους και διερωτήθηκε: Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου από το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τη φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη; Είμαστε σοβαροί πλέον;». Και υπογράμμισε: «Bιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα για την διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας».
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» υπάρχουν δεκάδες κείμενα του Στέφανου Κασσελάκη, που έγραψε πριν δέκα και πλέον χρόνια, ως φοιτητής και νεαρός εργαζόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία διαψεύδουν εκείνους που τον επικρίνουν λέγοντας ότι είναι ένας «άσχετος», ότι τάχα δεν έχει πολιτική συγκρότηση ή ότι δεν έχει ιδέα από οικονομία.
Τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν μια αξιοθαύμαστη ενότητα και σαφή πολιτική συγκρότηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά, επισημαίνει η εφημερίδα.
Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» το μυστήριο για τις πολιτικές απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη έλυσε ο πατέρας, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο μετά την εκλογή του γιου του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όλοι οι εφοπλιστές μού τηλεφώνησαν και μου έδωσαν συγχαρητήρια για τον Στέφανο», καθώς και ότι η γνώμη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι «εξαιρετική» (Mega 25.9.2023).
Μόλις ο δημοσιογράφος διατύπωσε τη σκέψη ότι «ο Στέφανος έλειπε τόσο καιρό και δεν ξέρει καλά τα ελληνικά πράγματα», ο Θεόδωρος Κασσελάκης είχε έτοιμη την απάντηση: «Θέλω να σας πω ότι έγραφε στον “Εθνικό Κήρυκα” ως “Αριστοτέλης Ωνάσης”. Ηταν ενημερωμένος σε πάρα πολλά θέματα». Το ίδιο είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα: «Ηξερα ότι γράφει πάρα πολύ καλά στον “Εθνικό Κήρυκα” της Αμερικής με το ψευδώνυμο “Αριστοτέλης Ωνάσης”. Ηταν δηλαδή διαρκώς στην πολιτική και τα οικονομικά» («Κοινωνία ώρα Mega», 19.9.2023).
Κλείνοντας το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν κείμενα του «Αριστοτέλη Ωνάση» στον «Εθνικό Κήρυκα», καθώς το πραγματικό ψευδώνυμο του Στέφανου Κασσελάκη στον «Εθνικό Κήρυκα» ήταν «Αριστοτέλης Οικονόμου» και άθελά του ο καημένος ο πατέρας του πρόδωσε τι σκεφτόταν όταν το επέλεγαν. Ο «Αριστοτέλης Οικονόμου» έγραφε τη στήλη «Το χρώμα της αγοράς», ενώ νεότερος, όταν ακόμα σπούδαζε, έγραφε με το όνομά του τη «Στήλη του φοιτητή». Οσο για τον «Εθνικό Κήρυκα», πρόκειται για τη γνωστή εφημερίδα, της οποίας ο εκδότης Αντ. Διαματάρης ορίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη υφυπουργός για θέματα αποδήμων, αλλά η θητεία του έληξε άδοξα.
Ειδήσεις σήμερα
«Κεραυνοί» Ξανθού κατά Κασσελάκη: «Είναι εκτός πραγματικότητας»