Στο κλείσιμο της παρέμβασής του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο πια να υπάρξει περηφάνια σε αυτό το κόμμα, μια φράση που ερμηνεύεται ασφαλώς ως “αποχαιρετισμός”.
Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Δε χρειάζεται να είσαι πολιτικός επιστήμονας για να καταλάβεις ότι ένα κόμμα που δεν συζητά καν για τη φορολογία δεν μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο κόμμα. Εχουμε μια διεύρυνση χωρίς πολλές σκέψεις για το ποιοι θα έρθουν πόσο μάλλον τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους όταν έρθουν, έχουμε όργανα που δεν πολυσυνεδριάζουν μπορεί να ήταν ένα τεράστιο λάθος που μας κόστισε πάρα πολύ. Ως αγγλομαθής, δεν έχω βρει καν καλή μετάφραση για την παράταξη, είναι τόσο ξένη σαν έννοια που δεν μπορώ να το περιγράψω. Μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι μπορεί να έχεις ένα κόσμο αριστερό πατριωτικό που ψάχνει συμμαχίες. Μπορεί συγχρόνως να ισχυρίζεσαι ότι θέλεις να φτιάξεις τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη οπου όλοι αυτοί να είναι μέσα στο κόμμα σου. Ποτε δεν κατάλαβα πώς μπορείς να τα ισχυρίζεσαι και τα δύο.
Απόστολος Γκλέτσος: Τις ανεμογεννήτριες τις ξέρω καλά, με πίεσε ο χρόνος [βίντεο]
Κανείς δεν υποστηρίζει ότι θέλουμε να είμαστε σε ένα κόμμα που έχει μόνο τις ιδέες τις δικές μας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλουραλιστικό κόμμα. Το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση με αυτόν τον αρχηγισμό και αυτό το τοξικό κλίμα, αν μπορούμε σε αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα, δεν το έχω ξανασυναντήσει. Όπως ξέρετε κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος και στο τέλος στην ομιλία μου είπα ό,τι είτε χάσω είτε κερδίσω είπα ότι θέλω να φέρω πίσω την περηφάνια στους αριστερούς. Εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει περηφάνια σε αυτό το κόμμα».
Οι δηλώσεις αυτές Τσακαλώτου προκαλούν νέα τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αμφισβητεί έντονα την λειτουργία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πλέον αναμένεται η αντίδραση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.
Αυτοκριτική ήταν η ομιλία της Σίας Αναγνωστοπούλου στην εκδήλωση, ξεκαθάρισε ωστόσο πως θα παραμείνει στις τάξεις του , όσο το κόμμα έχει στον τίτλο του τη λέξη Αριστερή και Ριζοσπαστική. Προειδοποίησε όμως πως αν η ταυτότητα δεν φτάνει σε πολιτικές προτάσεις , τότε καταντάει πολιτικός βερμπαλισμός. Έστειλε μήνυμα κατά των διαγραφών λέγοντας πως «όσο και να διαφωνώ με το ύφος των υπό διαγραφή, όποιος αποφασίσει να πετάξει το έρμα του καραβιού, θα βυθίσει και το πλοίο. εγώ σε αυτή τη βύθιση, θα αντισταθώ με νύχια και δόντια».Στο ίδιο πλαίσιο , η βουλευτής Αχαίας, δήλωσε πως έχει βαριά ευθύνη γιατί στο συνέδριο, η ίδια υπερψήφισε το καταστατικό.
Ειδήσεις σήμερα
Στο Παρίσι την Πέμπτη ο Μητσοτάκης – Προσκεκλημένος στη Διάσκεψη του Μακρόν για τη Γάζα
Κώστας Σημίτης: Προσπάθησα και προσπαθώ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας
Κώστας Καραμανλής για Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν ενέδιδε ποτέ και συχνά το πλήρωνε