Για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη εις βάρος του» και «αήθη πράξη αντεκδίκησης» έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του.
Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να καλύψει την υπόθεση ΚΕΛΠΝΟΟ αλλά και να τον φιμώσει για την κριτική που σκοπεύει να ασκεί. Λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του, στα έδρανα της αντιπολίτευσης προσήλθε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Σύνοδος Κορυφής: Γιατί οι Βρυξέλλες έβαλαν φρένο στα Σκόπια - Ποια τα μηνύματα του Μητσοτάκη
Ο κ. Πολάκης ολοκλήρωσε την περίπου ημίωρη ομιλία του, η οποία κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, ασκώντας κυρίως κριτική στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας, ενώ αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλος που αφού έκανε λόγο για προαποφασισμένη απόφαση, ανακοίνωσε την αποχώρησ της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.
Η διαδικασία διεξάγεται με αφορμή την άφιξη στη Βουλή δύο δικογραφιών, εκείνης για την ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκείνης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε και τη σχετική προώθησή τους. Ο ίδιος ο κ. Πολάκης έχει διατηρήσει υψηλούς τόνους από την πλευρά του όλες τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τόσο ο κ. Πολάκης όσο και Δημήτρης Τζανακόπουλος –εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που έστειλε τη δικογραφία στην Ολομέλεια την προηγούμενη εβδομάδα– επικαλέστηκαν ακριβώς τις πρόνοιες της συγκεκριμένης ρύθμισης.