«Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλλει την Ελλάδα επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με το δικτάτορα της Βενεζουέλας;», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συντάχθηκε πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές.
«Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο», τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε τη θλίψη που αισθάνεται σήμερα κάθε δημοκρατικός πολίτης «όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει το λαό του στην ανέχεια και την απελπισία».
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
Στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι «παρά το κεντροαριστερό προσωπείο που φοράει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα τελευταία, εξακολουθεί να υποστηρίζει ένα από τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα στον κόσμο» και ρίχνουν το γάντι στο κυβερνών κόμμα επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνουν όλα τα πραγματικά φιλοευρωπαϊκά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των σοσιαλιστών, με τους οποίους φλερτάρει τώρα τελευταία: Να ζητήσει να γίνουν ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές».
Στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Ν.Δ. με τον κ. Κατάινεν, αρμόδιο επίτροπο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας, βρέθηκε και η οικονομία, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν ότι «κλειδί» για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις, ξένες και εγχώριες, που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση «αντί να προσελκύσει επενδύσεις, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει».
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]