Επιπλέον θα «πλαισιωθεί» από ομάδα Γάλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, ο τουρισμός, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η αμυντική βιομηχανία.
Σύμφωνα με τις διαρροές από το Μαξίμου, η αγορά του ΟΛΘ από κοινοπραξία της οποίας ηγείται γαλλική εταιρία εκτιμάται από Γάλλους αξιωματούχους ως ένδειξη αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και εφαλτήριο για επενδύσεις στη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές θα επικεντρωθούν στους τρεις τομείς τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει αναδείξει ως κρίσιμους για την επόμενη περίοδο:
1) Την προσέλκυση επενδύσεων προς την Ελλάδα.
Βουλή: Ανακοινώθηκε η διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από την ΚΟ της ΝΔ
2) Τη σταθερή πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.
3) Το μέλλον της ευρωζώνης.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Μακρόν θα επιδιώξει την ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου της Γαλλίας, όπως προκύπτει και από την επίσκεψή τους τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλγαρία.
Δεδομένης, δε, της εκπεφρασμένης στήριξής του στην Κυπριακή Δημοκρατία και της ετοιμότητάς του να ασκήσει δυναμική ενεργειακή διπλωματία αλλά και της σημασίας που αποδίδει στον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, θεωρείται βέβαιο πως άμα τη ελεύσει του θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα ευρωτουρκικών και ευρωρωσικών σχέσεων, Κυπριακό, εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια, μεταναστευτικό.
Σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές διεργασίες, από τις 24 εταιρίες και φορείς της Γαλλίας που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα, όπως δημοσίευσε χθες η «Εφημερίδα των Συντακτών», τρεις δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, τρεις αποτελούν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πέντε κινούνται στο χώρο των μεταφορών και της έρευνας, τρεις σε τομείς της ενέργειας, ενώ ακόμα δύο είναι φαρμακευτικές εταιρίες.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου