Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα υλοποιούνται με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers) και θα αφορούν εξ αποστάσεως κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών (τουλάχιστον 60 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση), ενώ θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κατάρτιση θα υλοποιηθεί, μέσω των επικαιροποιημένων μητρώων παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Οι πάροχοι που είναι ήδη ενταγμένοι στα μητρώα δεν θα υποβάλουν εκ νέου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παρά μόνο όσα δεν είναι σε ισχύ ή έχουν τροποποιηθεί.
Οι πάροχοι που δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω μητρώα μπορούν να συμμετάσχουν, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι κατάρτισης και φορείς πιστοποίησης μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους, μέσω gov.gr, στους ακόλουθους συνδέσμους:
Πάροχοι Κατάρτισης ΚΔΒΜ
ECOFIN: Μετά την έγκριση της αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης η απορρόφηση θα φτάσει στο 64%
Πάροχοι Κατάρτισης ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-parokhon-ton-kedibim-ton-aei
Φορείς Πιστοποίησης
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-parokhon-pistopoieses
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται σε 41.331.600 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis.
Ειδήσεις σήμερα
Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Περισσότερα προϊόντα στο e-καταναλωτής
Φορολογικός οδηγός: Τα 15 SOS στις δηλώσεις των ζευγαριών – Τα οφέλη και οι παγίδες
Οι συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών με τις νέες εισφορές [πίνακας]