Ειδικότερα, οι εξαγωγές της G20 μειώθηκαν οριακά, κατά 0,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν είχαν σημειώσει αύξηση 1,6%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6% έναντι αύξησης 1,9% στο προηγούμενο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι το επίπεδο του εξωτερικού εμπορίου αγαθών παραμένει περίπου 10% χαμηλότερο από το αντίστοιχο επίπεδο του δεύτερου τριμήνου του 2008 (προ κρίσης).
Οι εξαγωγές του Καναδά, του Μεξικό και των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 4%, αλλά των περισσότερων ασιατικών και ευρωπαϊκών χωρών της G20 μειώθηκαν. Στην Κίνα μειώθηκαν κατά 2,9% (για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο) και στην Ινδία κατά 1,5%, ενώ αυξήθηκαν 4,1% στην Ιαπωνία (σημειώνοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο). Οι εξαγωγές της ΕΕ, ως σύνολο, μειώθηκαν 1%. Πτώση σημείωσαν και οι εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, αντίθετα με της Ιταλίας που αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο (αλλά με βραδύτερο ρυθμό). Οι βρετανικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,3%, αντανακλώντας εν μέρει το αποτέλεσμα της υποτίμησης της στερλίνας (σ.σ.: όπως αναφέρθηκε, τα στοιχεία είναι εκφρασμένα σε δολάρια).
Οι οικονομίες της G20 με τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης των εισαγωγών στο τρίτο τρίμηνο ήταν η Ινδία (4,3%), η Ρωσία (4,5%) και η Νότια Αφρική (4,8%), ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις σημείωσαν η Αργεντινή (5,0%), η Ινδονησία (4,3%) και η Τουρκία (9,9%).
Η υποτονικότητα του εμπορίου της G20 την τελευταία διετία αντανακλά ξεκάθαρα την καθοδική τάση των τιμών του πετρελαίου, αν και στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου 2016 οι τιμές του αργού έμειναν σχετικά σταθερές, κυμαινόμενες περί τα 45 δολάρια το βαρέλι, σημειώνει ο ΟΟΣΑ.