Τα τηγανόψωμα είναι αυτό ακριβώς. Ζεστά, αφράτα ψωμάκια ιδανικά για τις αλμυρές λιγούρες τη μέρα αλλά και το βράδυ. Πέραν αυτού, συνοδεύουν τέλεια μια μεγάλη ποικιλία από γεύματα, αποτελώντας ένα πιο ενδιαφέρον υποκατάστατο ψωμιού.
Υλικά
- 600 γρ αλεύρι
- 400 μου νερό χλιαρό
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κ γ ζάχαρη
- 1 κ γ αλάτι
- 1 κ σ σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
- Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι.
- Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα. Κόβουμε μπαλάκια με μέγεθος μανταρινιού απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε.
- Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.
Ειδήσεις σήμερα
Γιώργος Καραϊβάζ: Ανοίγουν φάκελοι με τα… πλοκάμια της Greek Mafia
Εκλογές 2023: Έκοψε το νεοναζιστικό μόρφωμα ο Άρειος Πάγος
«Φωτοβολταϊκά στη στέγη» για νοικοκυριά και αγρότες – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις