Στην πλούσια παράδοσή της δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε τις νοστιμότατες παραδοσιακές συνταγές, οι οποίες διαδόθηκαν με το πέρασμα των χρόνων από γενιά σε γενιά. Η Μάνη φημίζεται για τις μικρές τηγανιτές λιχουδιές γλυκές ή αλμυρές, φτιαγμένες από ζύμη.
Τηγανισμένες σε μπόλικο ελαιόλαδο χρυσαφένιες ή στο φούρνο και πολύ – πολύ νόστιμες. Όπως τα Μανιάτικα Σαραφιόλια τυλιγμένα σε χειροποίητο φύλλο από τις αγαπημένες πίτες,
Μία από τις αγαπημένες πίτες, λοιπόν, είναι και η Σαραφιόλια.
Σαραφιόλια Μάνης: Η συνταγή που θα λατρέψεις
Για το φύλο απαιτούνται
- Δύο κούπες αλεύρι σκληρό
- λίγο αλάτι
- ένα σφηνάκι λάδι
- 3 κουταλιές ξύδι
- καλό ζύμωμα και 1 ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.
Εν συνεχεία τρίβουμε σε μία κατσαρόλα κίτρινο κολοκύθι 4 με 5 φλυτζάνια, το γιαχνίζουμε με λίγο λαδάκι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη ενώ προσθέτουμε και λίγη κανέλα.
Τέλος ανοίγουμε το φύλο μας, προσθέτουμε τη γέμιση, το κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.