Υλικά – Γρήγορη μπουγάτσα
450 γραμμ. (1 πακέτο) φύλλο κρούστας
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
6 αυγά
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα/ες αλάτι
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Διαδικασία
Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου. Πιάνουμε ένα ένα φύλλο και το σουρώνουμε με τα δάχτυλα σε σχήμα βεντάλιας. Το βάζουμε σε ταψί 24×32εκ., το ένα πλισέ φύλλο πλάι στο άλλο. Περιχύνουμε τα φύλλα κρούστας µε το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα στους 200 για 15΄- 20΄ να ροδίσουν καλά.
Για την κρέμα της μπουγάτσας: Σε ένα µπολ χτυπάμε µε σύρµα τα αυγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα τα υλικά. Περιχύνουμε το ζεστό ψημένο φύλλο στο ταψί. Ξαναβάζουμε στο φούρνο ταψί με τη μπουγάτσα στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25΄ μέχρι να φουσκώσει η μπουγάτσα, να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να ροδίσει ελαφρά. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ειδήσεις σήμερα
Τα 5 ζώδια που είναι τα πιο ανεξάρτητα – «Περνούν και μόνοι τους καλά, τα καταφέρνουν μια χαρά»