Μια πραγματικά κολασμένη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε:
Υλικά
200 γρ τυρί κρέμα
150 γρ αλεύρι (γ.ο.χ.)
1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν-πάουντερ
150 γρ. κουβερτούρα (με 65% κακάο)
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο (να έχει μαλακώσει)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
3 αυγά
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C.
Με το μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο (που έχει μαλακώσει) να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη κουβερτούρα (με 65% σε περιεκτικότητα κακάο) και τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 1 ½ – 2 λεπτά (ή σε μπεν-μαρί) να λιώσει. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα με το τυρί κρέμα, εναλλάξ με το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ανακατεύουμε καλά.
Σε μια φόρμα μακρόστενη (26 εκ.) έχουμε βάλει λαδόκολλα που την έχουμε αλείψει ελαφρώς με λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε τα ¾ του μείγματος στη φόρμα και βάζουμε τα μισά κομμάτια της κουβερτούρας γάλακτος. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Στην επιφάνεια βάζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια της κουβερτούρας γάλακτος (πιέζουμε λίγο να μπουν μέσα).
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Το αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά με το βγάζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολας.
Αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.
Mικρά μυστικά:
– Μην το αφήσετε πάνω από 50 λεπτά να ψηθεί.
– Δεν χρειάζεται να βάλετε το μαχαίρι να δείτε αν ψήθηκε γιατί το κέικ είναι ζουμερό με τα κομμάτια κουβερτούρας και θα νομίζετε ότι είναι άψητο.
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Αυξήσεις πάνω από 8% στις νέες [αναλυτικοί πίνακες]
Εκλογές στην Τουρκία: Θέλει να γίνει «ισόβιος» πρόεδρος ο Ερντογάν
ΣΥΡΙΖΑ: Αρνητής της πραγματικότητας ο Τσίπρας – Επιμένει σε λαϊκισμό και καταστροφολογία