Υλικά – Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας
250 γρ. βούτυρο
300 γρ.ζαχαρη
5 αυγά
200 ml γάλα
250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
100 γρ. κακάο
20 γρ. μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
500 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κακάο
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, ανακατεύουμε πολύ καλά και βράζουμε για πέντε λεπτά, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπεικιν παουντερ, τις βανίλιες και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα το αλεύρι και το γάλα μέχρι να τελειώσουν και χτυπάμε στο μίξερ.
Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη με κακάο φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και δημιουργούμε στην επιφάνεια τρύπες με μια οδοντογλυφίδα. Περιχύνουμε ενώ είναι ζεστή με το κρύο σιρόπι. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε με το γλάσο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Ράδιο Αρβύλα: Τα πάνω κάτω με τον Αντώνη Κανάκη στον ΑΝΤ1
Γιώργος Λιάγκας: Η χαριστική βολή από τον ΑΝΤ1 – Κόβουν την εκπομπή του
Ελένη Μενεγάκη: Οι εντυπωσιακές selfie μέσα απο το πλοίο μαζί με τον Μάκη Παντζόπουλο [εικόνες]