Υλικά – Σοκολατένιο cheesecake με φράουλες
Βάση
200 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
30 γραμμ. κακάο
50 γραμμ. άχνη ζάχαρη
80 γραμμ. βούτυρο
Γέμιση
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
300 γραμμ. τυρί κρέμα
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τη γαρνιτούρα
180 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
20 γραμμ. βούτυρο
300 γραμμ. φράουλες
Διαδικασία
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι, ανακατεύετε με το κακάο και τη ζάχαρη αφού πρώτα έχετε κοσκινίσει. Λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε (μπορείτε να προσθέσετε και θρυμματισμένα φουντούκια). Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα και απλώνετε καλά.
Ψήνετε στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε. Λιώνετε τα 200 γραμμ. σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, βάζετε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ, ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει), ρίχνετε τη σοκολάτα μέσα στο μίγμα και ανακατεύετε. Ψιλοκόβετε τα 50 γραμμ. τη σοκολάτα και την προσθέτετε και αυτή στο μίγμα.
Ρίχνετε πάνω από τη βάση και βάζετε για μία ώρα στο ψυγείο. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το μέλι και το βούτυρο. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και ρίχνετε στη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε πάνω στο γλυκό. Στολίζετε με τις φράουλες και αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ειδήσεις σήμερα
Αυτά είναι τα 4 ζώδια που θα γνωρίσουν τον έρωτα μέσα στον Ιούνιο
«Σπάει» την σιωπή του ο Μπουρδούμης – Η πρώτη συνέντευξη μετά τον χωρισμό με την Δροσάκη [Βίντεο]