Υλικά -Ψωμί χωρίς ζύμωμα
600 γραμμ. αλεύρι σίκαλης ή ό,τι άλλο επιθυμείς
400 γραμμ. χλιαρό νερό
20 γραμμ. ελαιόλαδο
20 γραμμ. μαγιά νωπή ή 9 γραμμ. ξηρή
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Διαδικασία
Ξεκινάμε τοποθετώντας στο μπολ τη μαγιά, 100 γραμμ. νερό, 100 γραμμ. αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Για 10 λεπτά αφήνουμε την ζύμη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Έπειτα, βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και την δουλεύουμε λίγο πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Παίρνουμε την ζύμη μας και την βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Στη συνέχεια, χαράζουμε από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει στο χώρο μας.
Βάζουμε στο μπολ λίγο αλεύρι και βάζουμε το ζυμάρι να κάτσει μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το κρατάμε ζεστό βάζοντας πετσέτα από πάνω για 1 ώρα. Αφού φουσκώσει, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και το ψωμί μας χωρίς ζύμωμα είναι έτοιμο!