Υλικά
225 γραμμ. καλαμποκάλευρο
50 γραμμ. ζάχαρη
360 ml γάλα χλιαρό
190 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 αβγά μικρά ή ένα μεγάλο
12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα πιάτο, αφού τα έχουμε κόψει στη μέση, και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (ώστε να τραβήξει τα υγρά από τα λουκάνικα και να καθίσει η ζύμη πάνω).
Περνάμε ένα ένα τα λουκάνικα σε καλαμάκια. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και βουτάμε τα λουκάνικα στη ζύμη, τηγανίζουμε με καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε με μουστάρδα, μαγιονέζα και κέτσαπ.
Ειδήσεις σήμερα
Ελένη Φουρέιρα: Η πρώτη εμφάνισή της μετά από 2 μήνες – Πώς αντέδρασε όταν είδε τις κάμερες [βίντεο]