Υλικά
2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
Για το ταψί
Φρέσκα βότανα (ρίγανη, θυμάρι)
Λιγες σκελίδες σκόρδο με το ντύμα τους (φλούδα)
1 λεμόνι σε φέτες
Διαδικασία
Θα χρησιμοποιήσουμε φιλέτο στήθος κοτόπουλου για να βγει ζουμερό και τρυφερό το φιλέτο στο φούρνο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ στην άκρη, για το σερβίρισμα. Με την υπόλοιπη βινεγκρέτ θα αλείψουμε το φιλέτο κοτόπουλο για να πάρει μοναδική γεύση και αρώματα. Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν.
Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Για το ψήσιμο: Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα,θυμάρι ,ρίγανη ,δεντρολίβανο, φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο. Ακουμπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω στο στρώμα βοτάνων. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
Θα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο στην μεσαία σχάρα. Ψήνουμε ακριβώς για 20’ .
Αν έχετε θερμόμετρο ψησίματος, η βελόνα πρέπει να δείξει 75ºC . Τότε είστε σίγουροι ότι το κοτόπουλο είναι σωστά ψημένο, πολύ ζουμερό και πολύ μαλακό.
Όση ώρα ψήνουμε το φιλέτο δεν ανοιγοκλεινουμε την πόρτα του φούρνου.
Για να ψηθεί σωστά και να παραμείνει ζουμερό πρέπει να έχουμε σταθερή θερμοκρασία φούρνου στους 200ºC. Βγάζουμε το ψητό φιλέτο κοτόπουλο από τον φούρνο, το καλύπτουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να σταθεί για 5’ .
Ειδήσεις σήμερα
Ειρήνη Στεριανού: «Σφάζει» το GNTM – Tι είπε για την Χατζηπαντελή
Πέθανε ξαφνικά ο ράπερ Coolio – Ήταν 59 ετών [βίντεο]
Πέτρος Λαγούτης: «Ας μη μιλήσουμε για αυτό, το θεωρώ λάθος το 2022»