Και στο τέλος να το έχεις περάσει για λίγο από το γκριλ και καταλήγει τρυφερό, με τραγανή πέτσα στο πιάτο; Συνοδεύστε το με αφράτο πουρέ πατάτας. Του πάει πολύ.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Χοιρινό κότσι στη γάστρα: Πως θα τo φτιάξετε και τι θα πληρώσετε
Υλικά
- 2 χοιρινά κότσια (από 1.300 γρ. περίπου το καθένα) (3,90 ευρώ/κιλό)
- 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες (0,90 ευρώ/κιλό)
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα (0,23ευρώ/κιλό)
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα (0,50 ευρώ/ματσάκι)
- ψίχα από 2 πορτοκάλια (2,24 ευρώ/κιλό)
- 4 κουτ. σούπας κέτσαπ (1,65 ευρώ/τεμάχιο)
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα (1,10 ευρώ/τεμάχιο)
- 4 κουτ. σούπας μέλι (3,30ευρώ/τεμάχιο)
- 4 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο (2,15 ευρώ/τεμάχιο)
- 4 κουτ. σούπας σόγια σος (3,30 ευρώ/τεμάχιο)
- 1 κοφτή κουτ. σούπας τριμμένο πιπέρι (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
- 10 κόκκοι μπαχάρι (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
- 3 γαρίφαλα (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
- 2 ξύλα κανέλας (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
- 500 ml κόκκινο κρασί (2,07 ευρώ/φιάλη)
- αλάτι (1,48ευρώ/τεμάχιο)
- κορνφλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας (προαιρετικά) (0,90 ευρώ/τεμάχιο)
Το συνολικό κόστος παρασκευής του φαγητού ανέρχεται στα 182,31 ευρώ
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε τα κότσια και βάλτε τα στη γάστρα. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα στη γάστρα. Σκεπάστε τη και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 3 ώρες.
- Βγάλτε τα κότσια και ακουμπήστε τα σε ένα ρηχό ταψί. Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο γκριλ για ξεροψηθεί η πέτσα τους.
- Περάστε τη σάλτσα που έμεινε στη γάστρα από ένα λεπτό σουρωτήρι. Αν είναι αραιή, μπορείτε να την πήξετε ρίχνοντας μία κοφτή κουταλιά κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό.
Ειδήσεις σήμερα
«Αγκάθια» στα ερωτικά σε 3 ζώδια – Η ανάδρομη Αφροδίτη φέρνει ακρότητες
O Κωνσταντίνος Αργυρός έχει γίνει το γούρι τον Λέικερς – Δείτε το βίντεο
Η γελοιογραφία της ημέρας από τον Γιάννη Δερμεντζόγλου – Τρίτη 14 Νοεμβρίου